Dünya İran basını duyurdu: Gizli İsrail üsleri vuruldu!

İran basını duyurdu: Gizli İsrail üsleri vuruldu!

Paylaş
İran basını duyurdu: Gizli İsrail üsleri vuruldu!

Irak'ın kuzeyindeki şehirde ABD Başkonsolosluk binasının yanı sıra birçok farklı nokta 12 balistik füzeyle hedef alındı. Füzelerin İran'dan ateşlendiği bildirilirken, İran devlet televizyonu muhabiri çok konuşulacak bir haber paylaştı.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde gece yarısı 01.00 sularında arka arkaya patlama sesleri duyuldu. Kısa süre içinde, ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu binasının yakınına füzelerin düştüğü ortaya çıktı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), yurt dışından ateşlenen 12 balistik füzenin Erbil'i hedef aldığını açıkladı. ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun yanı sıra Barzanilere ait bir televizyon kanalı binası da hedef alındı. Yerel kaynaklar, binadaki hasar nedeniyle kanalın bir süre yayınlarının kesildiğini bildiriyor. Füze saldırısından birkaç saat sonra açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington yönetimine ait binaların herhangi bir hasar almadığını aktardı. IKBY yetkilileri, füzelerin Erbil genelinde maddi hasara yol açtığını ve bir kişinin yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

Saldırının duyulmasıyla en çok merak edilen soru, balistik füzelerin nereden fırlatıldığıydı. IKBY, İran'ı işaret edip füzelerin Irak'ın doğusundan ve yurt dışından ateşlendiğini belirten açıklamalar yaptı.

ABD'DEN TEPKİ

Bir ABD'li yetkili ise, 12 füzenin İran'dan fırlatıldığını net şekilde söyledi. Birleşmiş Milletler, Erbil'i sarsan füzeleri 'iğrenç saldırı' olarak tanımladı.

İran devlet televizyonunda çalışan bir muhabir ise, Erbil'i hedef alan füzelerin İsrail'e ait gizli üsleri vurduğunu ileri sürdü.

KOMUTAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Irak'taki ABD üsleri, son olarak Ortadoğu'nun en korkulan ismi Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat havalimanında Amerikan insansız hava aracı tarafından öldürülmesi üzerine balistik füzelerle Ocak 2020'de hedef alınmıştı. Tahran yönetimi saldırılarda 80 ABD askerinin öldüğünü açıklasa da söz konusu bilginin kısa sürede doğru olmadığı ortaya çıkmış, üslerdeki ABD askerlerinin beyin sarsıntıları geçirdiği kaydedilmişti.

Haberin Devamı

Milliyet