Dünya İşlediği cinayetleri böyle itiraf etti! 'Geceleri ölülerle uyuyorum'

İşlediği cinayetleri böyle itiraf etti! 'Geceleri ölülerle uyuyorum'

Paylaş
İşlediği cinayetleri böyle itiraf etti! 'Geceleri ölülerle uyuyorum'

18 yaşındaki bir genç kızın cansız bedeninin bulunması ile başlayan süreç, genç kızın eşini ömür boyu hapse sürükledi. Yıllar sonra bir podcastte yapılan itiraf ise her şeyin bambaşka olduğunu ortaya çıkardı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | Yağmurlu bir günde mesaisinin bitmesini bekleyen 18 yaşındaki Michelle Saum Schofield, iş çıkışı görüşeceği eşini düşünüyordu. ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Michelle, mesaisinin bitmesi ile birlikte arabasına atlayarak planladıkları üzere eşini almak üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Michelle'nin 21 yaşındaki eşi Leo Schofield, bir süre bekledikten sonra eşinin gelmediğini görünce endişelenmeye başladı. Bu olaydan 3 gün sonra bir kanalizasyon nehrinde Michelle'in cansız bedeni bulundu. Yapılan incelemenin ardından genç kızın tam 26 kez bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

EŞİ HAPSE ATILDI AMA...

Tüm iddiaları reddetmesine ve herhangi bir fiziksel kanıt bulunmamasına rağmen Michelle'nin eşi Leo, tutuklandı. Ardından birinci dereceden cinayet suçuyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Leo'nun karşısındaki en büyük kanıt ise tanıklar tarafından kendisinin Michelle ile sürekli kavga ettiğiydi.

Ömür boyu hapis cezası verilmesine rağmen suçu net olarak kanıtlanamayan Leo, masumiyetini korudu. Öte yandan Leo'nun avukatları öldürülen Michelle'nin arabasında tanımlanamayan parmak izleri bulunduğunu ve Jeremy Lynn Scott isimli birinin sözde itiraflarda bulunduğunu söylese de mahkeme, Leo'nun her yıl yeni davalarını reddetti.

Haberin Devamı

'BAM BAM'IN SAHNEYE ÇIKIŞI

2004 yılına gelindiğinde ise Michelle'in arabasında bulunan ve kimliği belirlenemeyen parmak izlerinin Jeremy Scott'a ait olduğu ortaya çıktı. İnsanlara tarafından 'Bam Bam' olarak da tanınan Scott, 1987 yılında 37 yaşındaki Donald Moorehead'i telefon kablosuyla boğarak öldürmüş ve halihazırda ömür boyu hapis cezasını çekmek üzere hücresindeydi.

Tüm bu yaşananların ardından onlarca yıldır hapiste olan Leo ile ilgili, Pulitzer ödüllü yazar Gilbert King büyük bir adım attı. Leo'nun yıllardır işlemediği bir suç yüzünden hapiste olabileceğini söyleyen King, dava ile ilgili olarak şunları söyledi:

Davaya daha çok baktıkça Leo'nun ne kadar yanlış bir kararla mahkum edildiğini ve Jeremy'nin yetkililer tarafından hiç sorgulanmadığını fark ettim. Burada şu soruyu soruyorum: Suç mahalli ile bağlantısı bulunan adam cinayeti itiraf etmişken, Leo Schofield neden hala hapiste?

PODCASTTE ŞOKE EDEN İTİRAFI

Bugün 53 yaşında olan Scott'ın yıllar sonra katıldığı bir podcastte yaptığı itiraflar ise korkunç gerçekleri ortaya çıkardı. Scott sözlerine, yağmurlu ve karanlık bir gecede benzin istasyonunda gördüğü bir gençten bahsederek başladı.

Haberin Devamı

O gece yaşananları, "O telefonla konuşurken ben de oturuyordum. Telefonu kapattıktan sonra kullanıp kullanmayacağımı sordu. Ona hayır dedim. Bana 'Neden bu kadar ıslandın?' diye sordu. Kendisine aracım olmadığını söyledim" diye anlatan Scott, daha sonra genç kızın kendisini arabasına davet ettiğini ve gideceği yere bırakmayı teklif ettiğini söyledi.

"ÖLÜ BEDENLERLE UYUYORUM"

Scott'ı merkezden uzak bir nehrin kıyısına kadar götüren genç kız Leo'nun katledilen eşi Michelle'den başkası değildi. Scott burada genç kızı etkisiz hale getirerek arabasını çalmayı planlıyordu ancak genç kız, Scott'ın cebinden düşen bıçağı görünce birden bağırmaya başladı. Genç kızın bağırmasıyla panikleyen Scott, bıçağı Michelle'nin bedenine saplamaya başladı ve bunu defalarca tekrarladı.

Panik halini atlattıktan sonra sakinleşen Scott, genç kızı yakınlarda bulduğu plastikle sararak nehre attı. Michelle'i öldürdüğü için çok pişman olduğunu söyleyen Scott, "Bana yardım bile etmişti. Arabasıyla beni istediğim yere bırakmayı teklif etmişti. Bu yüzden canımı daha çok yakıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşlediği cinayetin üzerinden neredeyse 36 yıl geçen Scott, hala o günü zihninde yaşadığını söyleyerek, "Rüya görüyorum, uyanıyorum ve yan tarafıma döndüğümde ölü bedenler görüyorum. Her gece cansız bedenlerle uyuyorum. Bu benim cezam" dedi.

İTİRAF GELDİ AMA MAHKEME...

Scott aynı zamanda Leo'nun, eşi Michelle'nin ölümüyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Leo'nun masumiyetini kanıtlamak için mahkemede mektup yazarak Michelle'yi kendisinin öldürdüğünü söylese de Scott'ın bu itirafları mahkeme tarafından dikkate alınmadı.

Scott, aynı podcastte Michelle'den yaklaşık 6 hafta sonra 1987 yılında 37 yaşındaki taksi sürücüsü Donald Moorehead'i de öldürdüğünü itiraf etti.

Eyalet Başsavcısı Yardımcısı Jacob Orr, Scott'ın akli dengesinin yerinde olmadığını, bu sebeple söylediklerine inanılamayacağını belirtse de Leo'nun avukat ekibi onun masumluğunu kanıtlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı