Dünya İsmail'i dövdükten sonra yakarak öldürdüler... 49 kişiye idam cezası!

İsmail'i dövdükten sonra yakarak öldürdüler... 49 kişiye idam cezası!

Paylaş
İsmail'i dövdükten sonra yakarak öldürdüler... 49 kişiye idam cezası!

Cezayir’de geçtiğimiz sene meydana gelen orman yangınlarında 90’dan fazla kişi hayatını kaybetti. Yangınların dışında, yangınların sebebi olarak gösterilen kişiler de halk ve çeteler tarafından linç edilerek öldürüldü.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 38 yaşındaki Djamel Ben İsmail bir sanatçıydı, yaşamayı ve insanlara yardım etmeyi çok seviyordu. Hayatında şiddete asla yer vermezdi. Bu sebepten dolayı ülkesinde çıkan yangınlara ve onun aldığı canlara daha fazla dayanamayarak yardım ekiplerine katılmaya karar verdi.

Haberin Devamı

SON PAYLAŞIMI OLAY OLDU

Yangınlarının söndürülmesinde ekiplere yardımcı olmak için gönüllü olarak ülkede yangınların en sert ve şiddetli geçtiği Tizu Vuzu bölgesine giden İsmail, hayatını değiştirecek kararı verdiğinin farkında değildi.

Burada yardım çalışmalarına katılan ve hayatını ortaya koyarak günlerce yangınlarla savaşan İsmail, bir gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kaldığı yerden yaklaşık 320 kilometre uzakta bulunan Kabyle bölgesinde bulunan arkadaşlarına yardıma gideceğini söyledi. Bu İsmail’in yaptığı son paylaşım olacaktı.

Bölgeye vardığında İsmail, bir şeylerin ters gittiğinin farkındaydı. Bölgedeki halk sanki ona kızgınmış gibi bakıyordu. Halihazırda aylardır yangınlarla uğraşan ve çok sayıda ölü veren bölge halkı, İsmail’i yangınları çıkaran kişi olarak görmeye başladı.

Haberin Devamı

POLİS BİLE ONLARI DURDURAMADI

Bunun üzerine ona saldırmaya karar verdiler. Polis tarafından kendisine saldırılacağı bilgisi verilen İsmail, gönüllü olarak polise giderek koruma talep etti ve karakolda kalmaya başladı.

Öfkeli halk, İsmail’in polis istasyonunda olduğunu öğrendikten sonra buraya gitti. Kısa süre sonra öfkeli halk ve çeteler tarafından buradan zorla çıkarılan İsmail, pek çok kişi tarafından acımasızca dövülerek linç edildi. İsmail’i korumaya çalışan polislerin de yaralandığı belirtilirken, linçin sonunda İsmail, aynı ülkesinin ormanlarında bulunan ağaçlar gibi yakılarak can verdi.

YANGIN ÇIKARMAYA DEĞİL, SÖNDÜRMEYE GİTTİ

Bu korkunç olayın ardından yetkililer İsmail’in gerçekten suçlu olup olmadığını araştırmaya başladı. İsmail’in suçlu olduğuna dair hiçbir kanıt sunulamıyordu. Cezayirli yetkililer, yapılan araştırmanın sonunda İsmail’in orman yangınlarının çıkarılmasıyla hiçbir alakasının olmadığını aksine yangınların söndürülmesi için gönüllü olarak bölgeye gittiğini ortaya çıkardı.

İsmail’in öfkeli babası, “Oğlum, kendisinin de çok sevdiği Kabyle bölgesine yardım etmeye gitti ve onu burada canlı canlı yaktılar. Gerçekten söyleyebileceğim bir şey yok” ifadelerini kullanırken İsmail’in amcası olan Muhammed Khalfi, yeğeninin ölü bedenine bile işkence yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Canını en çok yakan şeyin bu vahşetin öfkeli halk tarafından görüntüye alınması olduğunu söyleyen acılı amca, yeğeni için adalet istediğini söyledi.

İSMAİL'İ ÖLDÜREN 49 KİŞİYE İDAM CEZASI

İsmail’in davası sadece ülke genelinde değil dünyada da ses getirdi. Bunun üzerine yapılan duruşmanın sonucunda İsmail’i linç eden ve yakarak öldürdüğü tespit edilen 49 kişi hakkında idam cezası verildi.

1993 yılından beri idam cezasının kalktığı Cezayir’de idam cezası otomatik olarak ömür boyu hapis cezasına çevriliyor.