Dünya İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu!

Paylaş
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu!

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden 'insani ara' TSİ 08:00 itibari ile sona erdi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

Ordu, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini ve İsrail topraklarına ateş açtığını söyleyerek, İsrail ordusunun Gazze'de Hamas'a karşı savaşa yeniden başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

ARABULUCULAR BASTIRIYOR, SALDIRILARDA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Filistinli bir yetkili BBC'ye arabulucuların çatışmalar devam ederken bile iki taraf arasındaki anlaşmayı sağlamak için çalıştığını kaydetti. Yanı sıra Filistin Sağlık Bakanlığı saatlerdir devam eden saldırılar nedeniyle üç kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İSRAİL MEDYASI: SAVAŞA GERİ DÖNDÜK

Haaretz gazetesi, politik kaynaklardan edindiği bilgiye göre yetkililerin "savaşa geri döndük" açıklamasında bulunduğunu belirtti.

"İSRAİL HAVA KUVVETLERİ HAMAS'I HEDEF ALIYOR"

İsrail ordusu resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Hamas'ı doğrudan hedef aldığını bildirdi. Aynı hesaptan yapılan açıklamada Gazze tarafından çok sayıda roketin İsrail'e doğru ateşlendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İSRAİL SAVAŞA YENİDEN BAŞLADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı yeniden savaşmaya başladıklarını ve Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini öne sürdü. İsrail'in bu açıklaması bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLENİYOR

AFP'nin bölgedeki muhabirinin verdiği bilgiye göre İsrail ordusu Gazze'ye yönelik hava saldırısı ve topçu atışlarına başladı.

HAMAS DOĞRULADI

Hamas İsrail ordusunun güney Gazze'ye savaş uçaklarıyla saldırdığını, kuzey Gazze'de ise topçu atışlarına başladığını bildirdi.

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan birçok insan Filistin'deki savaşçılar ve İsrail ordusu arasında sıcak çatışmanın yaşandığını bildiriyor. İsrail tankları ayrıca Nuseyrat ve Bureij mülteci kamplarının yakınlarını da bombalıyor.