Dünya İsrail, Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi! Hamas'tan ilk açıklama geldi

İsrail, Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi! Hamas'tan ilk açıklama geldi

Paylaş
İsrail, Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi! Hamas'tan ilk açıklama geldi

İsrail'in Gazze'deki ablukası her geçen gün artarken bir vahşete daha imza atıldı. İsrail askerleri, Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi. Bu baskının Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby'nin gazetecilere delil sunmadan Washington'un Hamas'ın Şifa dahil Gazze hastanelerini kullandığına dair bilgiye sahip olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra gerçekleşti. Baskının ardından Hamas tarafından yapılan ilk açıklamada, "Şifa sağlık kompleksine yapılan saldırıdan işgali (İsrail'i) ve Başkan Biden'ı tamamen sorumlu tutuyoruz" denildi.

Tüm dünyanın gözü kulağı İsrail ablukası altında bulunan Gazze’den gelen haberlerde.

Haberin Devamı

FİLİSTİN YÖNETİMİ: EL ŞİFA BASKINI İNSANLIĞA KARŞI SUÇ

Filistin Sağlık Bakanı Mai El Kaila, hastane içerisine operasyon düzenleyen İsrail'i "insanlığa karşı yeni bir suç" işlemekle suçladı. Filistin haber ajansı Wafa'ya açıklama yapan El Kaila, "El Şifa'daki sağlık personelinin, hastaların ve sığınan insanların hayatlarından işgal güçleri sorumludur" dedi.

ŞİFA HASTANESİNE BASKIN

İsrail, Hamas'a karşı 'hedefli bir operasyon' olduğunu söylediği Gazze'deki Şifa Hastanesi kompleksine baskın düzenledi. Baskın, Beyaz Saray sözcüsü John Kirby'nin gazetecilere delil sunmadan Washington'un Hamas'ın Şifa dahil Gazze hastanelerini kullandığına dair bilgiye sahip olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bunun ardından Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ı İsrail ordusunun Gazze'nin en büyük hastanesine yönelik operasyonundan 'tamamen sorumlu' olduğunu duyurdu. Hamas'tan yapılan açıklamada, 'Şifa sağlık kompleksine yapılan saldırıdan işgali (İsrail'i) ve Başkan Biden'ı tamamen sorumlu tutuyoruz' denildi.

Beyaz Saray, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlediğini açıklamasının ardından ise hastaneye havadan saldırı yapılmasını desteklemediğini ve hastanede çatışma görmek istemediğini söyledi. 

İSRAİL GÜÇLERİ ŞİFA HASTANESİ'NİN BODRUMUNDA ARAMA YAPIYOR

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin genel müdürü Dr. Muhammad Zaqout, Al Jazeerae'ae verdiği röportajda, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'nin bodrumunda arama yapmaya başladığını söyledi. Zaqout, İsrail güçlerinin hastane kompleksi içinde bulunan cerrahi ve acil durum binalarına da girdiğini söyledi.

Zaquot ayrıca, hastanede kalan bazı kişilerin, daha önce güvenli olduğu ilan edilen hastane koridorundan yerleşkeyi terk etmeye çalışırken üzerlerine ateş açıldığını belirtti.

İSRAİL'İN BASKIN YAPTIĞI ŞİFA HASTANESİ'NDE KAÇ KİŞİ SIĞINIYOR?

Gazze'nin en büyük hastanesi olan El Şifa'da binlerce kişinin sığındığı biliniyor. Ancak tahminler farklılık gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü, Salı günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 700 hasta ve 400 personelin yanı sıra 3 bin sivilin hastanede bulunduğunu aktardı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise en az 2300 kişinin halen hastanede olduğunu, bunların 650'sinin hastalar, 200-500 arası personel ve 1500'ünün sivil olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BLOOMBERG: ABD İSRAİL'E SİLAH TRANSFERİNİ 'SESSİZCE' ARTIRIYOR

ABD merkezli Bloomberg, savunma bakanlığının dahili listesine atıfta bulunarak, Pentagon'un Apaçi filosu için daha fazla lazer güdümlü füzenin yanı sıra 155 mm'lik mermiler, gece görüş cihazları ve sığınak avcısı mühimmatları içeren talepleri İsrail'e sevk ettiğini yazdı.

Söz konusu silahlar, Bloomberg'in ekim sonu tarihli olduğunu ve Pentagon'da dolaştığını söylediği bir belgede listeleniyor. Açıklamada ise 'Silahlar halihazırda sevk ediliyor veya Savunma Bakanlığı bunları ABD ve Avrupa'daki stoklardan temin etmeye çalışıyor' deniliyor.

Bloomberg, Pentagon sözcüsünün ayrıntıları tartışmayı reddettiğini ancak bakanlığın yaptığı açıklamada İsrail'in kendisini savunacak araçlara sahip olmasını sağlamak için iç stoklardan ABD endüstri kanallarına kadar çeşitli yollardan yararlandığını söyledi.

Haberin Devamı

İsrail Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ederken insan hakları savunucuları Washington'a İsrail hükümetine net destek sağlamayı bırakması ve silah transferlerine son vermesi çağrısında bulundu.

İsrail, Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi! Hamas'tan ilk açıklama geldi