Dünya İsrail'de tanklar devreye girdi! Gazzelilere 'evlerinizi terk edin' çağrısı

İsrail'de tanklar devreye girdi! Gazzelilere 'evlerinizi terk edin' çağrısı

Paylaş
İsrail'de tanklar devreye girdi! Gazzelilere 'evlerinizi terk edin' çağrısı

Hamas’ın askeri kanadı İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattıkları duyurarak gece boyunca 5 bin roket fırlattıklarını açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise gece boyunca devam eden roket saldırısı sonrasında bu sabah ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyonun başladığını duyurdu. Can kaybının arttığı öğrenildi. Sayısız bina ve araç ise alevler içinde kaldı. İsrail'deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze'den 4 ayrı silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girmeyi başardı. Filistinli grupların, Gazze Şeridi açıklarında İsrail Deniz Kuvvetleri'ne ait bir tekneye ateş açtığı aktarıldı.

Haberin Devamı

 18 ASKERİMİZ DAHA ÖLDÜ

Sabah saatlerinde 26 askerini kaybettiğini bildiren İsrail, 18 askerin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. İsrail ordusu askerlerin isimlerini de bildirirken ailelerin konuyla ilgili haberdar edildiğini kaydetti.

İsrail Savunma Kuvveleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın İsrail’e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda hayatını kaybedenlerin sayısının 600'e yükseldiğini bildirdi.

LÜBNANLI VEKİLDEN HİZBULLAH'A UYARI

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine saldırısı hakkında konuşan Lübnanlı milletvekili Najat Aoun Saliba, Filistin davasını desteklemenin tüm Arap devletleri arasında ortak bir çaba olması gerektiğini söyledi ve Hizbullah'ın tek başına hareket etmemesi gerektiğini bildirdi. Saliba konuya ilişkin 'Bu konu Hizbullah'ın tek başına kaldıracağı bir olay değil. Arap devletleri birlikte bir karar almalı' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, sabah saatlerinde ülkenin kuzeyine saldıran ve daha sonra sınıra yaklaşan Hizbullah'a uyarı ateşi açtı. Yetkililer söz konusu gelişmenin Dov Dağı'nda yaşandığını kaydetti.

WSJ: İSRAİL, MISIR'DAN REHİNE PAZARLIĞINDA ARABULUCULUK TALEP ETTİ

Wall Street Journal (WSJ) tarafından yapılan bir haberde İsrail, Mısır'dan Hamas militanları tarafından esir tutulan İsraillilerin serbest bırakılması için arabuluculuk yapmasını talep ettiği yazıldı. Şimdiye kadar kaç İsraillinin Hamas tarafından rehin aldığı ise bilinmiyor.

İsrail Hava Kuvvetleri, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada savaş uçaklarının "Hamas terör örgütünün istihbarat dairesi başkanına ait bir yerleşkeyi" vurduğunu söyledi.

İsrail uçakları, Hamas'ın Cumartesi günü İsrail topraklarına geçmesinden bu yana Gazze Şeridi'nde çok sayıda hedefi vurdu.

BBC'ye konuşan Filistinli bir güvenlik kaynağı, İsrail savaş uçaklarının misilleme saldırılarının başlamasından bu yana 150 hedefi vurduğunu aktardı.

HAMAS: SİVİLLERİ HEDEF ALMIYORUZ

Hamas'ın üst düzey sözcüsü Usame Hamadan ise Al Jazeera'ya sivillere saldırmadıklarını belirterek 'Sivilleri bilerek hedef almıyoruz, 'Yerleşimcilerin' İsrail işgalinin bir parçası olduğunu ilan ettik, onlar sivil değil' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

İsrail ordusu sözcüsü, Gazze sınırına yakın kasabalarda yaşayan tüm sakinlerin 24 saat içinde tahliye edileceğini söyledi. Daniel Hagari konuyla ilgili 'İsrail'in sınırları içindeki tüm teröristleri öldürene kadar her kasabaya ulaşacağız' dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in gerçekleştirdiği bombardıman sonrası 313 kişinin öldüğünü 2000'den fazla insanın ise yaralandığını söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise çatışmalarda yüzlerce Hamas üyesinin öldüğü ve düzinelercesinin yakalandığı belirtildi. Sözcü Daniel Hagari, 'Hamas'ın liderlerini hedef alıyoruz, ateş gücü üstünlüğümüzü kullanacağız. Önümüzdeki saatlerde maksimum gücümüzle tüm yeteneklerimizi maksimum seviyede kullanacağız' dedi.

LÜBNAN DA TOPA GİRDİ: İSRAİL'İN KUZEYİNE ROKET SALDIRISI

Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah, gece saatlerinde İsrail'in kuzeyine roket saldırısı düzenledi. Saldırıda İsrail'e ait bir radar istasyonu etkisiz hale getirildi. Haaretz gazetesi muhabiri Gideon Levy, Al Jazeera'ye 'İsrail iki, belki de üç cephede savaşmak zorunda kalacak. Bu oyun İsrail'in daha önce karşılaşmadığı bir şey' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği şimdiye kadar en az 100 İsrailli sivil ve askerin esir alındığını bildirdi. Açıklamanın devamında ise elçilik, 300'den fazla İsraillinin öldüğünü ve 1800'den fazla yaralının olduğunu belirtiyor. İsrail ise henüz ABD'nin açıkladığı bu rakamları doğrulamadı.