Dünya İsrail'den çarpıcı itiraf: Zafer çok uzak

İsrail'den çarpıcı itiraf: Zafer çok uzak

Paylaş
İsrail'den çarpıcı itiraf: Zafer çok uzak

Gazze savaşının 68’inci gününde İsrail’den itiraf gibi bir haber geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu ve yetkililer her fırsatta zaferin çok yakın olduğunu vurguluyordu.

Jerusalem Post gazetesinde yayımlanan haber ülkede şok etkisi yarattı. Haberde İsrail’in Gazze’de zafere halen çok uzak olduğu yazıldı.

Haberin Devamı

‘DAHA ÇOK KAYIP VERECEĞİZ’

Orta Doğu ve Afrika Çalışmaları Merkezi Filistin Araştırmaları Forumu Başkanı Dr. Michael Milstein, “Büyük hasar verdik. Fakat İsrail hâlâ Hamas’ı devirmekten çok uzak. Savaşçılarının çoğunluğu hâlâ hayatta; hâlâ roketleri var” dedi. Kudüs İbrani Üniversitesi’nden Profesör Danny Orbach, “Daha fazla İsrail askerinin öleceği çok karmaşık bir operasyon olacak” dedi.

OKULDA KADIN VE ÇOCUKLARA İNFAZ

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampının batısındaki El Faluja bölgesindeki Shadia Abu Ghazala Okulu’nda üst üste yığılmış cansız bedenler kan dondurdu. Al Jazeera’nin haberine göre, aralarında kadın, çocuk ve bebeklerin de bulunduğu çok sayıda kişi sığındıkları okulda İsrail güçleri tarafından infaz edilerek öldürüldü.

Haberin Devamı

ATEŞ YAĞMURU

Bir kadın görgü tanığı yaşananları şöyle anlattı: “İsrail askerleri içeri girdi ve onlara ateş açtı. Bütün erkekleri aldılar, sonra sınıflara girdiler ve bir kadına ve onunla birlikte tüm çocuklara ateş açtılar. Öldürülenler arasında yeni doğmuş çocuklar da vardı.” Görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleri dünyada infiale neden oldu.

İSRAİL TABURU’NA KASSAM DARBESİ

İsrail’in 27 Ekim’de Gazze Şeridi’ne başlattığı kara operasyonunda verdiği kayıp giderek ağırlaşıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) kara operasyonunda Şucaiyye Mahallesi’nde 9 askerin öldüğünü açıkladı. Gazze’nin kuzeyindeki ayrı bir çatışmada ise 1 askerin öldüğünü belirtildi. Çatışmalarda ölenler arasında Golani Tugayı’nın ileri üssünün başındaki Albay Itzhak Ben Basat ile Golani Tugayı’nın 13. Taburu komutanı Yarbay Tomer Grinberg’in de yer aldığı vurgulandı.

TÜNELLERE SU POMPALADILAR

Amerikan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, ABD’li yetkililer, İsrail’in Gazze’deki ‘Hamas tünelleri’ne deniz suyu pompalama planını hayata geçirdiğini iddia etti. Yetkililer, haftalarca sürmesi beklenen tünellere deniz suyu basma işleminin 7 ayrı pompa sistemiyle gerçekleştirileceğini ifade etti. İsrail Savunma Bakanlığı sözcüsünün konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındığı, tünellere yapılan operasyonların gizlilik kapsamında olduğunu belirttiği ifade edildi.

Haberin Devamı