Dünya İsveç'teki çirkin eylemin arkasındaki provokatör konuştu! 'İstediğim tam olarak buydu'

İsveç'teki çirkin eylemin arkasındaki provokatör konuştu! 'İstediğim tam olarak buydu'

Paylaş
İsveç'teki çirkin eylemin arkasındaki provokatör konuştu! 'İstediğim tam olarak buydu'

Dün Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen çirkin eyleme tepki yağarken, İsveç medyası eylemi düzenleyen provokatörün sözlerini manşetlerine taşıdı. Gelen tepkilerden memnun olduğunu belirten Lucas Ljungkvist, 'İstediğim tam olarak buydu' dedi.

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, yine büyük bir provokasyona sahne oldu.

Haberin Devamı

POLİS KORUMASI ALTINDA ÇİRKİN EYLEM

Dün öğlen saatlerinde İsveç'in başkenti Stockholm'de yer alan Türkiye büyükelçiliği önünde İsveç polisinin koruması altında yapılan çirkin eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı.

Adının 'Lucas Ljungkvist' olduğu öğrenilen provokatör Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde konuşmalar yaptıktan sonra kendi yaptığı Erdoğan maketini ateşe verdi.

TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ SERT OLDU

Türkiye'nin provokatif eyleme tepkisi sert oldu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İsveç’in gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir."

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılmıştır. Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz.

İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur. Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez. İsveç makamları nefret suçlarını ve terör propagandalarını durdurmalıdır.

Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini hedef alan tüm saldırılarla kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır. Bu zihniyetle mücadele etmek demokratik değerleri korumak için zorunludur."

"DEĞERLERİMİZ FAŞİST SALDIRILARLA HEDEF ALINIYOR"

AK Parti Sözcüsü Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye gibi büyük bir ülke faşizm saldırısı tarafından hedef alınırken NATO'ya üye olmak isteyen ülke buna sessiz kalmaktadır. Türkiye'nin İsveç'ten talepleri aslında NATO'nun ilkeleri bakımından da ilkeler çerçevesinde taleplerdir. Bizim ilgilendiğimiz kısım İsveç makamlarının durumudur. Tedbirlerin alınmadığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Egemen bir ülke olarak bunları engelleyin. Birtakım odaklar İsveç'in NATO'ya üye olmasını engelliyorsa İsveç'in bu eylemleri engellemesi lazım.

Cumhurbaşkanımız defalarca açıkladı, NATO'nun genişlemesini savunuyoruz. İlkesel olarak savunuyoruz.

Bu eylemler üzerinden hedef alınan sadece Türkiye Cumhuriyeti olmuyor.

Maalesef demokrasiler ortak bir platform oluşturmakta zorlanıyorlar. Avrupa'da tüm faşist hareketlere entegre hareket ediyor. Demokratik değerleri yok etmeye çalışıyorlar. Erdoğan karşıtlığı, matruşka olarak düşünürseniz, en tepeye Erdoğan karşıtlığını yerleştiriyorlar altından Türkiye çıkıyor..."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: HAKLI DURUŞUMUZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsveç'teki provokasyona tepki gösterdi.

İşte Yılmaz'ın mesajı...

Haberin Devamı

İsveç Stokholm Büyükelçiliğimiz yakınlarında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin provakatif saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyorum.

Dur durak bilmeyen bu saldırıların ve provokasyon girişimlerinin ardındaki nihai amacın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine yönelik olduğu açıktır.

İfade özgürlüğü ile açıklanamayacak olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılan bu saldırılara demokrasi kisvesi altında meşruiyet kazandırılmamalı, nefret suçlarının önlenmesine yönelik artık tedbir alınmalıdır !

İsveç’in bu tarz provokatif eylemlere izin vermemesini ve bu tür girişimlere müsamaha göstermemesini bekliyor, bu ve diğer nefret suçu eylemlerinin faillerine ilişkin gerekli yasal işlemleri ivedilikle yapmaya davet ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızı, ülkemizi, milletimizi ve dini değerlerimizi hedef alan tüm saldırı ve provokasyon girişimlerine yönelik kararlı mücadelemizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz !

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ: BU TÜR EYLEMLERE SESSİZ KALINMAMALI

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuştu.

"Özellikle son zamanlarda dünyada hızlı bilgi ve enformasyon yayılımı sağlanırken, diğer taraftan bu alanın kontrolsüz, zaman zaman kasıtlı kullanımı sonucunda ortaya çıkan bazı demokrasiyi tehdit eden unsurları da paylaşmak isterim. Hiç şüphesiz bunların başında gelenlerden birisi dezenformasyondur. Nefret suçlarının özellikle bilgi teknolojilerinin kullanımıyla yaygınlaştırılmasıdır. Bir başka önemli demokrasi karşıtı tehdit edici unsur ise yanıltıcı bilgilerin kontrolsüz bir şekilde yayılmasıdır. Bizi endişeye sevk eden, Avrupa kıtası başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve dini nefret temelindeki eylemleri bir kere daha burada Avrupa ülkelerinin temsilcilerine ifade etmek isterim. Bu tür eylemlere sessiz kalınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim"

PROVOKATÖRÜN SÖZLERİNE YER VERDİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da aralarında bulunduğu isimler çirkin provokasyona tepki gösterirken İsveç basını eylemin arkasındaki provokatörle konuştu.

Aftonbladet gazetesi söz konusu eylemin Türkiye'nin tepkisine neden olduğunu belirterek "Organizatörün istediği de buydu" ifadelerini kullandı.

"HER ŞEYİ TEK BAŞIMA YAPTIM, İSTEDİĞİM TAM OLARAK BUYDU"

Gazeteye konuşan Lucas Ljungkvist her şeyin planladığı gibi gittiğini belirtti ve "Her şeyi tek başıma yaptım. Giydirdiğim, 180 santimetrelik Erdoğan'ı temsil eden bir bebeğim vardı, onu ateşe verdim" dedi.

Türkiye'den gelen tepkilerin kendini memnun ettiğini belirten provokatör, "Ulaşmak istediğim şey tam olarak buydu. Eğer eylemim İsveç'in NATO dışında kalmasına izin verecekse bu doğru yolda olduğumu gösterir" dedi.

"NATO ÜYELİĞİ İÇİN UMUTLAR DEVAM EDİYOR"

Aftonbladet Türkiye parlamentosunun 1 Ekim'de açılacağını belirterek İsveç'in NATO üyeliğinin en kısa sürede onaylanacağı yönünde umutlar olduğunu belirterek Ljungkvist'in Erdoğan'ın tepkisini çekmeye çalıştığını yazdı.

DAHA ÖNCE DE KURAN YAKMA EYLEMİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Bu Lucas Ljungkvist'in Türkiye'ye yönelik ilk çirkin girişimi değil. Provokatör daha önce de 'kuran yakma' eylemi gerçekleştirmek için İsveç polisine başvuruda bulunmuştu.

29 yaşındaki Ljungkvist daha önce İsveç basınına yaptığı açıklamada amacının İsveç'in NATO üyeliğinin önüne geçmek olduğunu belirtmiş ve "Bu benim Erdoğan'ı görmek istememle ilgili" ifadesini kullanmıştı.