Dünya Kadınlarda telefon bağımlılığı alarmı

Kadınlarda telefon bağımlılığı alarmı

Paylaş
Kadınlarda telefon bağımlılığı alarmı

Dünyada akıllı telefon bağımlılığı üzerine şimdiye kadar yapılan en büyük araştırma, en fazla risk altında olanları ortaya koydu.

ABD'nin Harvard Üniversitesi ve Kanada'daki McGill Üniversitesi'nden uzmanlar, 195 ülkeden 18-90 yaş grubunu kapsayan 50 bin 423 kişilik bir araştırma yaptı. Bu kişilerin telefon kullanım alışkanlıkları araştırıldı. Katılımcıların yüzde 64'ü kadındı ve yaş ortalamaları 39'du. Buna göre küresel nüfusun yaklaşık üçte biri (yüzde 29 ila 31'i), telefonlarını bağımlılık yaratacak şekilde kullanıyor. Akıllı telefon bağımlılığı riski, en çok Filipinler, Malezya gibi bazı Güney Asya ülkelerinde fazla. Bu ülkelerdeki gençlerin arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişimde kalmak için daha fazla baskıya maruz kalmasının telefon kullanımını artırdığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

40 YAŞ ALTI

En az bağımlılık Avrupa ülkelerinde; Çek Cumhuriyeti en alt sırada, İsviçre ve Portekiz de onu izliyor. Bağımlılık konusunda en fazla risk altında olan grup ise 40 yaş altındaki kadınlar. Bu grup, aynı yaştaki erkeklere ve daha yaşlı yetişkinlere kıyasla bağımlılığa daha yatkın. Araştırma ekibi, bunun kadınların telefonlarını mesajlaşma gibi sosyal amaçlarla daha fazla kullanma eğiliminde olmalarından ve bunun da düzenli bir alışkanlığa dönmesinden kaynaklandığını düşünüyor. Ancak kadınların 'genellikle daha yüksek depresyon ve anksiyete oranlarına sahip oldukları' ve bunun da telefonlarını dikkat dağıtıcı olarak kullanmalarına yol açabildiği belirtiliyor.