Dünya Kadirov zehirlendi iddiası! Rus doktorlara güvenmedi, başka uzman getirtti

Kadirov zehirlendi iddiası! Rus doktorlara güvenmedi, başka uzman getirtti

Paylaş
Kadirov zehirlendi iddiası! Rus doktorlara güvenmedi, başka uzman getirtti

Putin'in en yakın müttefiki Kadirov, zehirlenme şüphesiyle tedavi görüyor. Çeçen liderin Rus doktorlara güvenmediği için yurt dışından uzmanlar getirttiği belirtildi.

Posta.com.tr | Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakın müttefiki Çeçen lider Ramazan Kadirov, yaşadığı şiddetli böbrek sorunlarının ardından ağır bir şekilde hastalandı. Kadirov'un böylesine ağır hastalık geçirmesi 'zehirlendiği' yönünde şüphelerin ortaya çıkmasına neden oldu. 

Haberin Devamı

Kazak gazeteci Azamat Maytanov, Kadirov'un Birleşik Arap Emirlikleri'nden uzmanları Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye getirdiğini öne sürdü. 

RUS DOKTORLARI İSTEMEDİ

2007'den bu yana Çeçenistan'ın lideri olan Kadirov'un zehirlendiğinden şüphelendiği için Rus doktorlara güvenmediği ve yurt dışından uzman getirttiği bildirildi. 

Gazeteci Maytanov, "Kadirov'un çok kötü olduğu ve ciddi böbrek sorunları yaşadığı iddia ediliyor" dedi. 

Maytanov, "Kadirov çok hasta ve şimdiden ilaç bağımlısı oldu" diyen Maytanov, Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin sürgündeki başbakanını işaret ederek Kadirov'un hareketli olmasını destekleyen enerji hapları kullandığını belirtti. 

PUTİN'İN SADIK MÜTTEFİKİ

2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhakından bu yana Putin'in yakın müttefiki olan Kadirov, Ukrayna işgalinde de Rusya tarafında yer aldı. 

Haberin Devamı

Kyiv Independent gazetesinin haberine göre, Kadirov eylül ayında Rusya'yı Ukrayna'ya karşı düşük güçte nükleer silahlar kullanmaya çağırdı. Bunun üzerine Putin, Kadirov'u ertesi ay Rusya Ulusal Muhafızlarında Albay Generalliğe terfi ettirdi. 

Geçen ay Kadirov'un üst düzey generallerinden birinin zarf içinde gelen bir zehirle hastalandığı iddia edilmişti. Kadirov, Telegram'dan yaptığı açıklamada olayı 'suikast girişimi' olarak nitelendirmişti.