Dünya Kadirov'dan korkutan nükleer çağrı

Kadirov'dan korkutan nükleer çağrı

Paylaş
Kadirov'dan korkutan nükleer çağrı

Rusya'nın Ukrayna'ya ait 4 bölgeyi ilhakının ardından savaş boyunca Rusya'nın yanında bulunan Çeçen lider Ramazan Kadirov'dan tüm dünyayı dehşete düşürecek bir çağrı geldi.

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rusya'nın Ukrayna'nın kritik kentinden askerlerini geri çekmek zorunda kalmasının ardından dünyayı dehşete düşüren bir açıklamada bulundu. Kadirov, Vladimir Putin'in kendi destekçileri ve yakınları tarafından sert eleştirilere maruz kalması üzerine Rusya'nın nükleer silah kullanmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kadirov, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "Kişisel görüşüme göre, sınır bölgelerinde sıkıyönetim ilan edilmesine ve nükleer silahların kullanılmasına kadar daha sert önlemler alınmalı" dedi.

BUGÜNE KADARKİ EN TEHLİKELİ ÇAĞRI

Eski Cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev de dahil olmak üzere diğer üst düzey Putin müttefikleri, Rusya'nın nükleer silahlara başvurması gerekebileceğini öne sürdü, ancak Kadirov'un çağrısı bugüne kadarki en açık olandı.

Putin, geçen hafta Rusya'nın 'toprak bütünlüğünü' mevcut tüm araçlarla savunmaya hazır olduğunu söylediğinde blöf yapmadığını söyledi. Washington, herhangi bir nükleer silah kullanımına kararlı bir şekilde yanıt vereceğini ve Moskova'ya karşı karşıya kalacağı 'felaket sonuçları' dile getirdi.

Haberin Devamı

RUSYA'NIN 4 BÖLGEYİ İLHAKI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cuma günü Kremlin’de düzenlenen törende Ukrayna’da ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzaladı. Putin, törende yaptığı konuşmada Kiev yönetimine ateşkes, askeri eylemleri derhal durdurma ve müzakere masasına geri dönme çağrısında bulundu.

Kremlin’deki törenin ardından açıklamada bulunan Zelenski, Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu toplantısına katıldığını ve toplantı sonucunda alınan kararda Ukrayna’nın NATO’ya hızlandırılmış katılım başvurusunun imzalandığını açıkladı. Zelenski, “Bunun, ittifakın tüm üyelerinin fikir birliğini gerektirdiğini anlıyoruz. Böyle bir fikir birliğine varmanın gerekli olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle, bu gerçekleşirken, Ukrayna ve tüm Avrupa için güvenlik garantilerine ilişkin tekliflerimizi, geliştirilip ortaklarımıza sunulan Kiev Güvenlik Sözleşmesi'ne uygun olarak uygulamayı öneriyoruz” dedi.