Dünya Kahraman başkan! Son sözleri: Önce siz atlayın

Kahraman başkan! Son sözleri: Önce siz atlayın

Paylaş
Kahraman başkan! Son sözleri: Önce siz atlayın

Helikopter kazasında ölen Şili eski Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın diğer 3 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Helikopteri kullanan Pinera, araç havada arızalanınca yanındaki kız kardeşi ile 2 arkadaşına “Önce siz atlayın. Ben de sizinle atlarsam helikopter üstünüze düşer” dedi. Yolcular alçalan helikopterden atladı. Ardından da helikopter göle düştü. 3 yolcu da kurtuldu.

Şili’de 2010-2014 ile 2018-2022 yılları arasında devlet başkanlığı yapan Sebastian Pinera (74) salı günü helikopter kazasında ölmüştü. Helikopterdeki diğer 3 kişi ise kurtulmuştu. Kazadan kurtulanların Pinera sayesinde hayatta kaldığı ortaya çıktı. Helikopteri Pinera kullanıyordu. Yanında ise kız kardeşi Magdalena Pinera ile arkadaşı Ignacio Guerrero ve oğlu Bautista Guerrero vardı. Helikopter Ranco Gölü’nün üzerindeyken arızalandı. Helikopteri kurtaramayacağını anlayan eski başkan alçalmaya başladı.

Haberin Devamı

GÖLE ATLADILAR

İyice alçalınca da yolculara “Önce siz atlayın. Ben de sizinle atlarsam helikopter üzerinize düşer” dedi. Yolcular helikopterden göle atladı. Fakat Pinera atlayamadan helikopter göle düştü. Ekipler 27 metre derinliğe gömülen helikopterin içinde Pinera’nın cesedine ulaştı. Yapılan otopsi Pinera’nın boğulma sonucu öldüğünü ortaya çıkardı. Eski başkanın görevdeki ikinci döneminde sözcüsü olan Karla Rubilar, Pinera’nın son sözlerinin başkalarını kendinden önce düşünen bir liderin tipik sözleri olduğunu söyledi.