Dünya Kartel yaşlıları soymaya başladı

Kartel yaşlıları soymaya başladı

Paylaş
Kartel yaşlıları soymaya başladı

Meksika’nın en güçlü suç gruplarından olan Jalisco New Generation, emeklilerin tatil mülklerini satın almayı teklif eden çağrı merkezleri işletiyor. Sonra da kurbanlarının banka hesaplarını boşaltıyor.

Meksika’nın en vahşi suç gruplarından biri olan Jalisco New Generation karteli, uyuşturucu kaçakçılığı yapmasıyla biliniyor. Daha sonra avokado hırsızlığı, inşaat ve emlak suçlarıyla korku saldı. Bu kez de yaşlıları hedef aldığı ortaya çıktı. Yaşlıların mülklerine göz diken kartel, sahte çağrı merkezleri işletmeye başladı. Bu merkezlerde satış temsilcisi kılığında kartel üyeleri veya kartel için zorla tutulan kişiler çalışıyor. Mülk sahiplerini arayan bu kişiler, yaşlıların mülklerine yüksek fiyat vererek talip oluyor. Kartel genellikle varlıklarını elden çıkararak ailelerine olabildiğince fazla para bırakmak isteyen yaşlı ve emekli insanları avlıyor.

Haberin Devamı

TURİSTLERİN BİLGİLERİ

Ardından masraflar ve devlete ödenen birtakım cezaları bahane ederek para yatırmalarını istiyorlar. Yaşlıları yüz binlerce doları bulan paralar göndermeye ikna ediyorlar. Paraları alınca ortadan kayboluyorlar. Kartel, bu sayede yüz milyonlarca dolar kazandı. Kartel daha çok Amerikalı ve Kanadalı yaşlıları hedef alıyor. Meksika’ya giden ABD’li ve Kanadalıların bilgilerini almak için tatil köyü çalışanlarına da rüşvet veriliyor. Kartel, daha sonra kullandığı bu üyelerini de ortadan kaldırıyor. Geçen mayısta kartelin çağrı merkezinde çalışan sekiz Meksikalı gencin kalıntıları bir vadide torbalar içinde bulunmuştu. Ülkede en az 30 çağrı merkezi çalışanı da kayboldu.