Dünya Katil hemşire! 7 bebeğin canına kıydı

Katil hemşire! 7 bebeğin canına kıydı

Paylaş
Katil hemşire! 7 bebeğin canına kıydı

İngiltere’nin Chester kenti, bölgedeki hastanede yaşanan korkunç olayla sarsıldı. 32 yaşındaki hemşire henüz yeni doğmuş bebekleri öldürmekle suçlanıyor. Yargılanmasına başlanan hemşire hakkında verilecek karar tüm ülke tarafından takip ediliyor.

Posta.com.tr | İngiltere’de Countess of Chester hastanesinin yenidoğan bölümünde görev yapan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby cinayetle suçlanıyor. Hastanede çalıştığı dönem 7 bebeği öldürdüğü iddia edilen hemşirenin ayrıca 2015 ve 2016 yılları arasında 10 bebeği öldürme girişiminde bulunduğu da iddialar arasında.

Haberin Devamı

İSİMLERİ AÇIKLANMADI

Hastanede çalıştığı dönemde 5 erkek 2 kız bebeği öldürmekle suçlanan hemşire, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Letby’nin yenidoğan bölümünde çalıştığı bir yıllık süre içerisinde öldürülen ve hayatta kalan bebeklerin isimleri ise yasal endişeler nedeniyle açıklanmıyor.

Mahkeme kararınca bebeklerin ebeveynleri ve onlarla bağlantılı tanıkların isimlerinin açıklanması yasaklandı.

Manchester Kraliyet Mahkemesi’nde başlayan davanın 6 ay sürmesi bekleniyor.

LETBY'NİN ÇALIŞTIĞI YIL ÖLÜMLER BAŞLADI

Hemşire Letby, başlangıçta 8 bebeği öldürmekle suçlanmıştı. Mayıs 2017’de dedektifler hastanedeki yenidoğan ölümleri hakkında soruşturma başlattı. Sağlık görevlileri prematüre bebeklerin kalp ve akciğer yetmezliği nedeniyle öldüğünü ve hiçbir tedavi yöntemine yanıt vermediklerini tespit edince soruşturma başlatıldı. 

Haberin Devamı

Soruşturmada Haziran 2015’ten itibaren 12 ay içinde yaşanan 15 bebek ölümü araştırılıyor. Aslen Herefordlu olan Lucy Letby, ilk olarak 2018 yılında, dedektiflerin 2017’de başlattığı soruşturma ile yakalandı. Ardından Haziran 2019 ve Kasım 2020’de yeniden tutuklandı. 

Ülke medyasının, "İngiltere'nin en cani bebek katili" olarak haberlerini yaptığı Letby'nin, çevresinde hayırsever biri olarak tanındığı da yazıldı.