Dünya Katilin peşinde ömrünü harcadı

Katilin peşinde ömrünü harcadı

Paylaş
Katilin peşinde ömrünü harcadı

İngiliz Julie Ward 1988’de Kenya Masai Mara’da kayboldu. Yetkililerden beklediği yardımı göremeyen babası John Ward, kendi çabalarıyla kızının ceset parçalarını buldu. Topladığı ipuçları katilin dönemin devlet başkanının oğlu olduğunu gösteriyordu. Tüm çabalarına rağmen katili adalet önüne çıkaramayan baba, 90 yaşında hayatını kaybetti.

İngiliz vahşi yaşam fotoğrafçısı Julie Ward (28), 1988'de Kenya Masai Mara'da kayboldu. Kızının kaybolduğu haberini alan baba John Ward hemen Kenya'ya gitti. Yetkililerin doğru düzgün arama çalışması yapmadığını görünce, 5 uçak kiralayıp havadan arama yaptı.

Haberin Devamı

Böylece kızının otomobilinin yerini tespit etti. Ardından bölgede yaptığı aramada kızının çene kemiği ile sol bacağını yanmış halde buldu. John Ward, kızının öldürüldüğünü öne sürüyordu. Fakat 2 ayrı resmi ölüm raporunun birinde kızının hayvanlar tarafından parçalandığı, diğerinde ise yıldırım çarpması sonucu öldüğü yazıyordu.

'UZMAN' OLDU

Yıllar içinde John Ward delil toplamak için defalarca Kenya'ya gitti. 70'inden sonra eğitim alıp adli tıp uzmanı haline geldi. Bölgede bulduğu DNA kanıtlarını kendi dondurucusunda sakladı. Elde ettiği ipuçları, katilin dönemin Kenya Devlet Başkanı Daniel arap Moi'nin oğlu Jonathan Moi olduğunu gösteriyordu.

John Ward, Jonathan Moi'nin kızına tecavüz ettiğini, ardından adamlarına kadını öldürüp cesedi parçalamalarını, yaktıkları parçaları da aslanların yemesi için bırakmalarını emrettiğini iddia ediyordu.

Haberin Devamı

2 MİLYON STERLİN

John Ward, İngiliz hükümeti, polisi ve istihbarat birimlerinin de olayı gizlemekte Kenya hükümetine yardım ettiğini öne sürüyordu. Bu süreçte hem Kenya'da hem İngiltere'de toplam 28 gün sorguya tutuldu. Jonathan Moi 2019'da öldü. John Ward, hem cesedi parçalayanları bulmak hem de olayı gizlemeye çalışanları adalet önüne çıkarmak için mücadeleye devam etti.

Bu uğurda 2 milyon sterlin harcadı ve 100 kez Kenya'ya gitti. 2 hafta önce eşi Janette'i kaybeden John Ward, 90'ıncı yaş gününe 1 ay kala öldü. Oğlu Bob Ward, babasının izinden gidip adaleti sağlamak için elinden geleni yapacağını söyledi.