Dünya Katliam büyüyor! İsrail'den yeni plan

Katliam büyüyor! İsrail'den yeni plan

Paylaş
Katliam büyüyor! İsrail'den yeni plan

İsrail’in Gazze saldırıları 75’inci güne girerken dün Cibaliye Mülteci Kampı ile Refah’ın vurulması sonucu yine siviller öldü.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de ölü sayısının 19 bin 667’ye, yaralı sayısının ise 52 bin 586’ya ulaştığını açıkladı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Hertzog “Esirlerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

LÜBNAN İDDİASI

İngiliz basınında yer verilen iddiaya göre ise Hizbullah’ı Hamas’tan daha tehlikeli bulan İsrail, olası saldırıların önüne geçmek için Lübnan’a kara harekatı düzenlemeyi planlıyor. Hizbullah’ın elinde İsrail’in hava savunma sistemi ‘Demir Kubbe’yi aşabilecek 100 bin roketlik cephaneliği ve 60 bin savaşçısı olduğu tahmin ediliyor.

‘YARDIM MALZEMESİ GAZZE’YE YETMİYOR’

İsrail Abluka’da tuttuğu Gazze’ye kısıtlı yardım malzemesi girişine izin veriyor. Filistin Kızılayı, 21 Ekim’den 16 Aralık’a kadar Refah sınır kapısından 4 bin 367 yardım kamyonunun Gazze’ye girdiğini açıkladı. Açıklamada, yardımların yüzde 49’unun gıda, yüzde 11,7’sinin tıbbi malzeme, yüzde 20,3’ünün battaniye, giysi gibi ihtiyaçlardan oluştuğu ve yüzde 19’unun su olduğu belirtildi. Gelen yardımların ise ihtiyaçların yüzde 10’unu karşılamayamadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

KIZILDENİZ’DE MEYDAN OKUMA

İran destekli Husiler, Gazze’ye saldırılara karşılık, Kızıldeniz’de İsrail bağlantılı ticari gemileri hedef almaya başlamıştı. Norveç bandıralı bir tankeri seyir füzesiyle vuran Husiler, İsrail’e ait bir gemiye el koymuş, iki ticari gemiye ise füze ve dron ile saldırmıştı. Uluslararası bazı şirketler bölgeye sevkıyatı durdurmuştu. ABD, Kızıldeniz’de Husiler’e karşı ortak görev gücü oluşturulacağını duyurdu. Hemen ardından Husiler’den “Kızıldeniz’de İsrail’le bağlantılı gemileri hedef almaya devam edeceğiz” açıklaması geldi.