Dünya Kayıp at seferberliği

Kayıp at seferberliği

Paylaş
Kayıp at seferberliği

Meksika’da küçük bir kızın kısrağı Corona, ağustosta evden kaçtı. ABD sınırından girdi. Bekçilerin alıkoyduğu atı tekrar evine döndürmek, başlatılan yardım kampanyasıyla mümkün oldu.

Meksika'da Corona adlı üç yaşındaki bir kısrak ağustosta kayboldu. Corona'nın kaçıp kaybolduğu anlaşıldı. Corona'nın Rio Grande nehrini geçip Teksas'a girdiği belirlendi. Corona'ya bakan aile, kızları yedi yaşındaki Camila'nın en yakın arkadaşı olarak gördüğü atın ülkeye iadesi için harekete geçti. Corona'nın toynak izlerini takip eden sahibi Edgar Ureste, onun milli parka girdiğini öğrendi. Kısrağın park muhafızları tarafından alıkonulduğunu fark etti. Parka kendisi de izinsiz girdiği için geri döndü. Facebook'ta başına gelenleri anlattı. Atının akıbetini merak ettiğini ve atı geri getirip kızının üzüntüsünü gidermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İYİLİK ZİNCİRİ

Bu paylaşımı Teksas'ta yaşayan Deborah Glenn gördü. Glenn, aileye yardım edebileceğini söyledi. Park yetkilileriyle temasa geçti. Atın nereye nakledildiğini öğrendi. Atın bu tesisten geri getirilmesi ve bakımı için para gerekiyordu. Corona'nın günlük masrafı 30 dolardı ve tıbbi faturalar ve nakli için 2 bin dolar gerekiyordu. Ureste, yardım kampanyası başlattı. Üzerinde Corona'nın fotoğrafı basılı eşya satışı dahil olmak üzere ürünler satıldı. Para toplandı. Nakledilmesi için de Glenn kamyonuyla yardımcı oldu. Bu süreçte Corona hamile kalmıştı. Doğum yapması için bir süre daha gür bir meraya götürülen Corona, iki aylık ayrılığın ardından Camila ile buluştu.