Dünya Kilo verme ameliyatı için Türkiye’ye geldi! Uçağı acil indirip hastaneye kaldırdılar

Kilo verme ameliyatı için Türkiye’ye geldi! Uçağı acil indirip hastaneye kaldırdılar

Paylaş
Kilo verme ameliyatı için Türkiye’ye geldi! Uçağı acil indirip hastaneye kaldırdılar

20 yaşındaki İngiltere vatandaşı Morgan Ribeiro, obezite ameliyatı olmak için Türkiye’nin yolunu tuttu. İstanbul’da geçirdiği operasyonun ardından uçakta fenalaştı. Acil inişe geçen uçaktan hastaneye kaldırılan genç kız hayatını kaybetti. Ribeiro’nun ölümü ise ülkeyi karıştırdı.

Günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri de obezite haline geldi. Dünya genelinde gittikçe yayılan bu hastalıkla mücadele etmek isteyen insanlar hızlı bir çözüm için ameliyat olma yoluna giriyor. Sağlık sektöründe fiyatlandırmalar ve kalitesi sebebiyle Türkiye ise oldukça üst sıralarda bulunuyor ve pek çok turistçekmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

İngiliz vatandaşı 20 yaşındaki Morgan Ribeiro da ameliyat olmak isteyen genç kızlardan biriydi. Kilo verme ameliyatı için Türkiye’ye gelen Ribeiro, başarılı geçen operasyonun ardından evine dönüş yolunu tuttu.

UÇAĞI ACİL İNDİRİP HASTANEYE KALDIRDILAR

Genç kız yolda fenalaşınca uçak hemen Sırbistan’a acil iniş yaptı ve Ribeiro hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan incelemede Ribeiro’nun küçük bağırsağının delindiğini ve emboliye yol açtığını belirtti. Ribeiro, kalp krizi geçirerek komaya girdi ve sonunda da hayata gözlerini yumdu.

Ribeiro’nun Türkiye’deki operasyonunu gerçekleştiren Doktor Serkan Bayil ise, İngiliz Mirror’a yaptığı açıklamada herhangi bir hata yapmadığını ve Ribeiro'nun ölümünden önce uçuş sırasında emboli geçirdiğini savundu. Ribeiro’nun annesi Erin Gibson ise, Sırp doktorların küçük bağırsakta bir kesik bulduğunu ve bu durumun septik şoka neden olabileceğini belirttiğini söyledi.

Haberin Devamı

"KAN DOLAŞIMINA YİYECEKLER SIZIYORDU"

Sırbistan’da hayatını kaybeden Ribeiro’nun cansız bedeni, annesinin uğraşları sonucu ülkesi İngiltere’ye gönderildi.

Doktor Serkan Bayil’in emboli iddiaları hakkında konuşan acılı anne şu ifadeleri kullandı:

Bu çok saçma. Bu bir emboli değildi. Bu bir yırtılmaydı. Ameliyat sırasında kesildiği söylendi bize. Vücudu zaten septik şoka girdiği için hemen ateş belirtileri gösterdiği söylendi. Kan dolaşımına parçalanmış yiyecekler sızıyordu.

"HER AMELİYATTA RİSK VARDIR"

20 yıldır sektörde bulunduğunu söyleyen Doktor Bayil ise İngiliz gazeteye şöyle konuştu:

Üzüldüm, çok çok üzüldüm, o kadar gençti ki keşke bu hiç olmasaydı. Bu kariyerimde ilk defa oluyor. İngiltere'den aynı ameliyatı geçiren 2 kişi bundan çok memnun. Ama ameliyatta her zaman komplikasyon vardır, her zaman risk vardır. Türkiye'ye gelmenin güvenli olduğunu söyleyebilirim, bu sadece trajik bir olay.