Dünya Kına dövmesi yaptıran çocuğun tatili kabusa döndü

Kına dövmesi yaptıran çocuğun tatili kabusa döndü

Paylaş
Kına dövmesi yaptıran çocuğun tatili kabusa döndü

Bali'de tatil yapan ailenin 13 yaşındaki çocuğu, kına dövmesi yaptırmak istedi. Ancak başına geleceklerden habersizdi. Çocuğun babası sosyal medya paylaşımında kına dövmesinin potansiyel tehlikesine karşı farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Posta.com.tr | 13 yaşındaki çocuk, bir erkek çocuk, ailesiyle çıktığı Bali tatilinde geçici kına dövmesi yaptırmak istedi. Ancak dövmenin onda kalıcı bir iz bırakacağından habersizdi.

Haberin Devamı

Avustralyalı Ben Gebbett, iki oğlu Jaxon ve Levi'yi tatil için Endonezya'daki Bali'ye götürdü. Tatildeyken baba, oğlunun geçici kına dövmesi yaptırmasına izin verdi. Eve döndükten iki hafta sonra ise çocuğun derisi kabarmaya başladı ve "ömür boyu kalıcı" bir yara izine yol açtı.

'ÖMÜR BOYU İZİ KALACAK'

Baba Ben Gebbett, Facebook hesabından diğer ebeveynleri geçici kına dövmesi konusunda uyarmak için gönderi yayınladı. Oğlunun yara izinin fotoğrafını paylaşan Gebbett, "Bali'deyken kına dövmesi yaptırmak konusunda sizleri uyarmak istedim. 13 yaşındaki oğlum dövme yaptırdı... Fotoğraf iki hafta sonraki sonuç. Cildi artık ömür boyu yara izi kalacak" dedi.

Gebbett, kına dövmesinin tehlikelerinin farkında olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Çocuklarım daha önce Avustralya'da kültürel etkinliklerde kına yaktığı için o sırada herhangi bir sorun görmedim. Kınalarının farklı olduğunu bilmiyordum. Bana göre, bu tıpkı bir çocuğun yüzünü boyamasına izin vermek gibiydi. Bir hafta kalması ve sonra kaybolması gerekiyordu. Normal kına böyle olur. Ama şimdi siyah kınanın farklı oldığını, kabarmaya ve olası bir kalıcı hasara neden olabileceğini biliyorum.

Gebbett'in paylaşımına yorum yapan birçok kişi, Bali'deki kına vakasına benzer deneyimler yaşadığını söyledi.
Bir kullanıcı, "Kızım birkaç ay önce Bali'de iki tane yaptırdı. Aynı şey onun da başına geldi. Şimdi düzeldi ve iz tamamen gitti" dedi.

Geleneksel kınanın içine para-fenilendiamin (PPD) eklendiğinde 'siyah kına' olur. PPD'ye karşı alerjisi olan kişilerde cilt reaksiyon gösterir.

TÜRKİYE'DE DE YAŞANDI

10 yaşındaki İngiliz Amora Evans’ın hayatı, ailesiyle birlikte geldiği Türkiye tatilinde yaptırdığı geçici kına dövmesi nedeniyle kabusa dönmüştü. Annesi İngiltere'ye döndükten iki gün sonra, kızının kolunun ağrımaya ve kaşınmaya başladığını, ardından onu bir sağlık kuruluşuna götürdüğünü ifade etmişti.