Dünya Korku dolu anlar! Güpegündüz kaçırdılar

Korku dolu anlar! Güpegündüz kaçırdılar

Paylaş
Korku dolu anlar! Güpegündüz kaçırdılar

Yarım milyon insanın yaşadığı şehirde sessizliği silah sesleri bozdu, dört ABD'li güpegündüz sürüklenerek beyaz bir kamyonete bindirildi. CNN International, bir 'yanlışlık' yaşandığını bildiriyor.

Beyaz bir minivanın sınırı sessiz sakin bir şekilde geçtiği dakikalarda, sonrasında yaşanacakları kimse tahmin bile edemezdi. Araç sınırın güneyindeki şehirde seyrederken, bir anda silah sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

Kimliği belirsiz ağır silahlı saldırganlar ateş açtı, beyaz minivan kırmızı bir araca çarparak durabildi. Bir kişinin öldüğü silahlı çatışmanın ortasında kalan beyaz minivana isabet eden kurşunların izleri, olay yerinde çekilen ilk fotoğraflarda açıkça görülüyordu.

Video görüntüleri ise, silahlı saldırının ardından minivandaki dört kişinin güpegündüz zorla bir kamyonete bindirildiğini gösteriyordu. Dahası, görüntüdeki kadının sürüklenerek üstüne çıkarıldığı kamyonetin rengi de beyazdı.

ABD, Meksika'da silahlı saldırıya uğradıktan sonra kaçırılan dört kişi için ayakta. Güney Carolina'dan yola çıkan dört arkadaş, Texas Brownsville'deki sınırdan geçip Meksika'nın kuzeydoğu ucundaki Matamoros şehrine 3 Mart Cuma günü gitti.

Haberin Devamı

Latavia 'Tay' McGee, Shaeed Woodard, Zindell Brown ve Eric James Williams isimli Amerikallıar, plastik cerrahi ameliyatı için Matamoros'taydı. Yarım milyon nüfuslu Matamoros'u birbirine katan silah seslerini, dört ABD'li arkadaşın kaçırılması izledi.

Dünya, dört ABD'linin kaçırıldığını Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) açıklamasıyla duydu. FBI'ın ilk açıklamasını 'Meksika'da dört ABD'li kayıp, kaçırılmalarından korkuluyor' başlığıyla geçen Associated Press (AP) haber ajansı, Matamoros'u Körfez uyuşturucu kartellerinin savaş alanlarından biri olarak tanımladı.

TEHLİKE ALARMI, 50 BİN DOLAR ÖDÜL

AP'ye konuşan Zindell Brown'ın kız kardeşi Zalandria Brown ise, ağabeyinin kaçırılmasını "Bu, uyanmayı umduğunuz bir kabus gibi. Ailenizden birinin bir kamyonetin arkasına atılıp sürüklendiğini görmek, bu inanılmaz" dedi. Zalandria Brown, ağabeyinin karın gerdirme ameliyatı için arkadaşlarıyla birlikte Meksika'ya seyahat ettiğini de belirtti.

Silahlı çatışma öylesine kötüydü ki, ABD konsolosluğu tehlike alarmı verdi. FBI ise, kaçırılanların bulunması ve saldırganların ABD'ye iadesi için 50 bin dolar ödül konulduğunu duyurdu.

İNSAN AVI

Meksika lideri Andres Manuel Lopez Obrador, tüm hükümetin ABD vatandaşlarının serbest bırakılması için çalıştığını söyledi. ABD'nin Meksika Büyükelçisi Ken Salazar'la görüşen Obrador, "Gruplar arasında çatışma vardı ve onlar kaçırıldı" dedi. Büyükelçi Salazar ise, çatışmanın masum bir Meksika vatandaşının ölümüne yol açtığını kaydetti.

Haberin Devamı

Meksika lideri Obrador, açıklamasında Amerikalıların sınırı ilaç satın almak için geçtiğini de belirtti ancak henüz bu bilgi Washington tarafından doğrulanmış değil.

Halihazırda Matamoros sokaklarında bir insan avı var. AP'nin dünyaya servis ettiği karelerde, ağır silahlı askerler ve polislerin kaçırılan ABD'lileri aramaya hazırlandığı görülüyor.

SINIRIN SIFIR NOKTASI

Sınırın kuzeyinde, ABD tarafında da sıra dışı görüntüler var. Haber ajansı Agence France-Presse (AFP), sınırın sıfır noktasında yer alan Texas Del Rio'daki duvarın önünde bekleyen ABD ordusuna ait zırhlı araçların fotoğrafını geçti.

CNN: KARTEL HAİTİLİLERE BENZETTİ

CNN International'a konuşan ABD'li yetkililer, ABD'lilerin bir Meksika karteli tarafından yanlışlıkla kaçırılmış olabileceğini söyledi. İsmini vermeyen yetkiliye göre, Meksika karteli ABD'lileri Haitili uyuşturucu kaçakçıları zannederek kaçırdı.

Haberin Devamı

BBC ise, Meksika yönetiminin Washington'la sınır ötesi bir sorundan kaçınmak için kaçırılan ABD'lilerin bulunmasına öncelik verecek gibi göründüğünü yazdı.

Matamoros'un bağlı olduğu Tamaulipas, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'suç ve kaçırılma' nedeniyle seyahat edilmemesini tavsiye ettiği altı Meksika eyaletinden biri. Söz konusu eyaletler, tavsiye listesinde 'Seviye 4: Seyahat etmeyin' kategorisinde bulunuyor.