Dünya Korkunç ölüm! Daha birkaç saat önce röportaj vermişlerdi

Korkunç ölüm! Daha birkaç saat önce röportaj vermişlerdi

Paylaş
Korkunç ölüm! Daha birkaç saat önce röportaj vermişlerdi

Güney Afrika'da yaşayan İngiliz çift, BBC'nin programına röportaj verdikten sonra korkunç şekilde öldürüldü. Çiftin kaçırılıp ölene kadar dövüldükten sonra vücutlarının timsahlara atıldığına inanılıyor.

Posta.com.tr | Güney Afrika’da yaşayan 74 yaşındaki Rod Saunders ve 63 yaşındaki eşi Rachel, BBC’nin programına röportaj verdikten saatler sonra korkunç bir cinayete kurban gitti. Botanist çift, dünya çapında gelişen online tohum satışı için yılın 6 ayını vahşi ormanlarda ve dağlarda geçiriyordu. Çiftin çete tarafından kaçırıldığı, ölene kadar dövüldükten sonra cesetlerinin uyku tulumuna konularak nehirdeki timsahlara atıldığına inanılıyor.

Haberin Devamı

Nehirdeki timsahlar tarafından parçalanan cesetler, günler sonra balıkçılarına ağına takılınca bulundu. Çift, 2018 yılında BBC’nin belgesel programı için Cape Town’daki evlerini terk etti. Gardeners’ World adlı belgesel için sunucu Nick Bailey ile röportaj yaptıklarında Drakensberg Dağı’nda Gladioli çiçeği tohumları arıyorlardı.

ORMANA KAMP YAPMAYA GİTTİLER

Belgesel çekimlerinin ardından bahçıvan Rod ve mikrobiyolog eşi Rachel, uzaktaki ormanda kamp yapmaya gitti. Çiftin cesetleri bulunduğunda tanınmaz haldeydi ve aylar sonra polis onlardan hiçbir iz bulamayınca, morglardaki kimliği belirsiz ya da sahipsiz tüm cesetlerin DNA testinden geçirilmesini emretti.

Çiftin öldürülmesiyle ilgili biri kadın 3 kişi tutuklandı. Ancak mahkemede tüm iddiaları reddettiler. Dördüncü bir şüphelide ise yaşlı çiftin telefonu bulundu ancak adam kaçırma ve öldürme olayına karışmadığı bildirildi. 

Haberin Devamı

Güney Afrika doğumlu Rachel, İngiliz doğumlu Rod ile evlendikten sonra uzmanlık alanları hakkında ders vererek dünyayı dolaştı. 

1995 yılında tohum şirketi kuran online satış yaparak geçimlerini sağlıyordu. Dava hakkındaki duruşma devam ediyor.