Dünya Korona sızıntı raporu

Korona sızıntı raporu

Paylaş
Korona sızıntı raporu

ABD Enerji Bakanlığı, pandemiye yol açan koronavirüsün büyük olasılıkla bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandığını açıkladı. FBI da geçen yıl aynı sonuca varmıştı.

Dünyada 6.8 milyon insanı öldüren COVID-19 (koronavirüs) pandemisiyle ilgili ABD Enerji Bakanlığı’nın raporu yayınlandı. Wall Street Journal gazetesinde yer alan rapora göre bakanlık, pandeminin kaynağının büyük olasılıkla Çin’deki bir laboratuvar sızıntısına dayandığı sonucuna vardı. Bakanlığın bu sonuca kısmen düşük bir güvenle ulaştığı belirtildi. Ancak ABD’nin nükleer silah programını denetlemekten sorumlu bakanlığın bu kararı çok önemli kabul ediliyor. Zira bakanlık, ulusal laboratuvar ağlarını yürütüyor ve büyük bir bilimsel uzmanlık kaynağına sahip.

Haberin Devamı

BIDEN’IN TALİMATI

Vuhan Viroloji Enstitüsü, Kasım 2019’da Çin’in COVID-19 salgınını doğrulamasından kısa bir süre önce oradaki üç araştırmacının hastalanıp hastaneye kaldırıldığını öğrendiğinden beri şüphelerin merkezinde yer alıyor. Öte yandan ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu da (FBI) bir yıl önce aynı kanıya ‘ılımlı bir güvenle’ vardığını duyurmuştu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “Başkan Biden, istihbarat topluluğumuzun her bir unsurunu, bu sorunun temeline inmek için çaba ve kaynak ayırmak konusunda defalarca yönlendirdi” dedi. COVID-19’un, Çin’in biyolojik silah programının bir unsuru olduğuna dair henüz bir kanı ise yok. Virüs ABD’de 1.1 milyon can aldı.

SAVAŞ SİLAHI

Haberin Devamı

Çin’in ‘koronavirüs belgeleri’ daha önce ABD’li yetkililer tarafından ele geçirilmişti. Belgelerde Çinli bilim insanlarının son altı yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürttüğü belirtiliyordu. Buna göre 2015’ten beri SARS koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Pekin yönetimi bu projeyi olası bir ‘Üçüncü Dünya Savaşı’ senaryosu için hazır tutuyordu.