Dünya Kraliçe II. Elizabeth artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacak

Kraliçe II. Elizabeth artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacak

Paylaş
Kraliçe II. Elizabeth artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacak

70 yıldır tahtta olan Kraliçe 2. Elizabeth'in artık Buckingham Sarayı'nda değil bin yıllık Windsor Kalesi'nde yaşayacağı açıklandı. Sarayda, 10 yıllık bir tadilat süreci başlayacak.

NTV'de yer alan habere göre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacağı açıklandı. 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, iki yıldır corona virüs salgını nedeniyle uzaktan çalışmış, karantina dönemini de 9 Nisan 2021'de 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip ile birlikte bin yıllık tarihi Windsor Kalesi'nde geçirmişti. Sağlık sorunlarıyla uğraşan ve son olarak Covid-19'u atlatan Kraliçe, artık kalıcı olarak Windsor Kalesi'nde yaşama kararı aldı. Elizabeth’in, Windsor Kalesi'ne kalıcı olarak yerleşmesi, cenazesi oraya defnedildiği için ölen eşine de daha yakın olmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

10 YILLIK TADİLAT

1837'den beri monarşinin resmi yerleşimi olan Buckingham Sarayı, şu an bazı teknik sistemlerini yenilemek ve değiştirmek amacıyla, 369 milyon sterlin tutarında ve 10 yıl sürecek bir yenileme dönemine giriyor.