Dünya Milyoner, evsizliğe 10 ay dayanabildi

Milyoner, evsizliğe 10 ay dayanabildi

Paylaş
Milyoner, evsizliğe 10 ay dayanabildi

ABD’de bir milyoner, sıfırdan başlayıp 12 ayda 1 milyon dolar kazanmanın mümkün olduğunu kanıtlamak için bir sosyal deney başlattı. Evsiz gibi yaşadığı bu deney sırasında sağlığı bozulunca erken pes etti.

ABD’de yazılım ajansı sahibi olan milyoner Mike Black, pandemiden çok etkilendi. Bu süreçte her şeyini kaybeden insanların nasıl acı çektiğine şahit oldu. Bazı arkadaşları bir gecede 10 milyon dolarlık işlerini kaybetti. Black, arkadaşlarının hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardım etmek ve milyoner olmak için şans ya da aile parasının gerekli olmadığını, sadece çok çalışmanın yeterli olduğunu kanıtlamak istedi. Bunun için sahip olduğu tüm varlıktan bir yıllığına vazgeçti. Sıfırdan başlayıp yeni bir iş kurarak bir yıl içinde 1 milyon dolar kazanmak için ‘Milyon Dolarlık Geri Dönüş Mücadelesi’ adlı bir sosyal deney başlattı.

Haberin Devamı

10’DA BİR BİLE KAZANAMADI

Evsiz biri gibi sokakta kalmaya başladı. İnternetten mobilya satarak 300 dolar kazandı. Alıcı-satıcı arasında aracılık ediyordu. İlk beş günde kendine bilgisayar alacak kadar para kazandı. İki hafta içinde bir ofis alanı yaratacak parası oldu. Bir ay sonra da kendi yerini kiralayabildi. Üçüncü ayında sosyal medya yöneticisi olarak çalıştı. Müşteriler buldu, kendine bir kahve markası bile yarattı. Dördüncü ayında babasına kanser teşhisi konulduğunu öğrendi ama yine de deneye devam etti. Ancak bu kez kendi sağlığı alarm vermeye başladı. ‘Kronik yorgunluğa’ neden olan iki otoimmün hastalık ve eklemlerini etkileyen başka bir hastalığı olduğu için mücadeleyi 60 gün kala bıraktı. Bu süreçte 1 milyon dolar değil, 64 bin dolar kazanabildi.

Haberin Devamı