Dünya Mısır'da hükümet istifa etti

Mısır'da hükümet istifa etti

Paylaş
Mısır'da hükümet istifa etti

Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından kurulan geçici hükümetin, birkaç gündür düzenlenen protestolar sonucu istifa ettiği bildirildi

Mısır'da hafta sonundan bu yana düzenlenen protestolar sonucu geçici hükümetin istifa ettiği açıklandı. Tahrir Meydanı'nda Cumartesi'den bu yana toplanan kalabalığa polisin ağır müdahalesi sonucu, son rakamlara göre 33 kişi hayatını kaybetti.

1000'den fazla kişi de yaralandı. Yaşanan çatışmalar sonucu önümüzdeki hafta başlayacak seçim sürecine de gölge düştü. Birçok parti ve bağımsız aday şiddet olaylarına tepki olarak seçim kampanyalarını iptal etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır’da sivil yönetim talep eden göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan derin endişe duyduğunu belirterek Mısırlı yetkililerden, ülkedeki herkesin insan haklarını ve medeni haklarını korumalarını istedi.

BM Sözcüsü Martin Nesirky tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreterin son birkaç gündür özellikle Kahire’de meydana gelen şiddet olaylarından derin endişe duyduğu, çıkan olaylarda insanların ölümünden ve yaralanmasından dolayı çok üzgün olduğu belirtildi.

Nesirky, "Genel Sekreter, Mısır’da geçici hükümet yetkililerinden, barışçıl şekilde protesto etme hakkı da dahil olmak üzere ülkedeki herkesin, insan haklarını ve medeni haklarını korumalarını ve garanti altına almalarını istiyor. Genel Sekreter, ülkenin demokrasiye ve sivil yönetime geçişinde, barışçıl ve herkesi kapsayan bir sürecin sağlanması için ülkedeki herkese itidal çağrısında bulunuyor" dedi.

Mısır’da Yüksek Askeri Konsey hükümetin istifasını kabul etti

Mısır’da Yüksek Askeri Konsey’in hükümetin istifasını kabul ettiği bildirildi. Başbakan İsam Şeref, Mübarek döneminde başbakanlığa atanan Ahmet Şefik’in istifa etmesi sonucunda Mart ayında Yüksek Askeri Konsey tarafından göreve getirilmiş ve iki kez kabinede revizyon yapmıştı.

Mısır’da bazı medya organları, ülkede iktidarı elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey’in, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) eski Başkanı Muhammed El Baradey’den hükümeti kurmasını isteyebileceğini öne sürdüler.

AA

Haberin Devamı