Dünya Mutluluk rekortmeni Finlandiya

Mutluluk rekortmeni Finlandiya

Paylaş
Mutluluk rekortmeni Finlandiya

Her yıl hazırlanan Dünya Mutluluk Raporu’nun bu yılki verileri belli oldu. Finlandiya üst üste yedinci kez küresel lig tablosunun zirvesinde yer aldı.

5.5 milyon nüfuslu ülkede ortalama ömür 82 yıl, ortalama yıllık maaş 42 bin 622 dolar, yıllık ortalama çalışma saati 1635, her bin kişiye düşen akut bakım yatağı 2.8, çocuk ölüm oranı yüzde 0.23, aşırı kilo ve obezite oranı yüzde 57.9, anksiyete bozukluğu olan nüfus oranı ise yüzde 4.39. Çekya (18), Litvanya (19) ve Slovenya (21) gibi ülkelerin listeye girmesiye ABD, ilk kez ilk 20’nin dışına çıktı ve 23’üncü oldu. 2023 raporunda 106. sırada yer alan Türkiye, 2024 raporunda 98. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

GENÇLER KRİZDE

Listenin son sırasında Afganistan yer aldı. Lübnan, Lesotho, Sierra Leone ve Kongo diğer en mutsuz ülkeler oldu. Rapora göre Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’da gençlerin mutluluğu düşerken, Sahraaltı Afrika ve Doğu Avrupa’da yükseliyor. Uzmanlar, gençlerin ‘orta yaş krizine eşdeğer’ bir durum yaşayarak eski nesillere göre daha az mutlu olduklarını açıkladı. ABD Genel Cerrahı Dr. Vivek Murthy, çocukların sosyal medyayı kullanmalarına izin vermenin onlara güvenli olduğu kanıtlanmamış ilaç vermek gibi olduğunu söyledi.