Dünya New York fareli köye kavalcı arıyor

New York fareli köye kavalcı arıyor

Paylaş
New York fareli köye kavalcı arıyor

New Yorklular fare sorunundan kurtulmak için uzman arıyor. Şehirdeki 18 milyon fare için verilen reklamda adayın lisans derecesine sahip olması isteniyor.

Posta.com.trNew York şehri, kenti 18 milyon fareden kurtarmaya yardım etmesi için üst düzey bir 'yok edici' istiyor. 2014 yılında New York'ta kişi başına 2 fare düştüğü düşünülüyordu ki bu da fare popülasyonunun şu anda yaklaşık 18 milyon olduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Hükümet yetkilileri, fare sorununu çözmek için "Kemirgen Göçü Direktörü" reklamı verdi ve doğru adaya 170 bin dolar ödemeye hazır. İş ilanına başvurmak isteyenlerin lisans derecesi olması ve genel olarak 'belalı' olması isteniyor.

Reklamda ayrıca "Gerçek düşmanla, New York şehrinin amansız fare nüfusuyla, savaşmak için gereken dürtü, kararlılık ve öldürme içgüdüsü" isteniyor.

İlanda şu ifadeler yer alıyor:

Kurnaz, doymak bilmeyen ve hızla üreyen New York şehrinin fareleri, hayatta kalma becerileri konusunda efsanevidir. Ancak bu şehri onlar yönetmiyor, biz yönetiyoruz.

2022'nin ilk 8 ayında fareler hakkındaki şikayetlerin yüzde 70 arttığı açıklandı. Çöplere dadanan fareler nedeniyle New York halkının saat 16.00'daki saatinin saat 20.00'ye çekilmesine dair yeni yasa getiriliyor.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Eric Adams, "Farelerden nefret ettiğimi ve bazı fareleri öldüreceğimizi açıkça belirttim. Kemirgen sorunumuzu çözüyoruz" dedi.