Dünya Nişanlısı ile kavga tüm hayatını altüst etti! Ses telleri kesilen kız yıllardır sır

Nişanlısı ile kavga tüm hayatını altüst etti! Ses telleri kesilen kız yıllardır sır

Paylaş
Nişanlısı ile kavga tüm hayatını altüst etti! Ses telleri kesilen kız yıllardır sır

Nişanlısı ile kavga ettikten sonra ortadan kaybolan Marie Elizabeth Spannhake, yıllarca aransa da bulunamadı. 8 yıl sonra polise giden bir kadının anlattıkları ise tam anlamıyla kan dondursa da ses telleri kesilen genç kızın akıbeti hala büyük bir gizem...

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Cleveland şehrinde yaşayan 19 yaşındaki Marie Elizabeth Spannhake, nişanlısı John Baruth ile birlikte yaşamak için Kaliforniya'ya taşındı. Marie'nin buradaki hayatı ilk aylarda tam da hayal ettiği gibiydi. Bir mağazada kamera modelliği yapan genç kız nişanlısı ile birlikte yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN KAVGA

Ancak 1976 yılının 31 Ocak günü her şey değişti. Birlikte markete giden Spannhake ve Baruth çifti burada kavga etmeye başladı. Spannhake, şehri çok iyi bilmese de kavganın ardından sinirli bir şekilde eve doğru yürümeye başladı.

Kavganın ardından 2 gün geçmesine rağmen Spannhake hala yaşadığı eve gelmemişti. Nişanlısı Baruth bunun üzerine kayıp ilanı çıkarttı. Kavga etmelerine rağmen Baruth polise nişanlısının hiçbir eşyasını almadan ortadan kaybolduğunu anlatarak endişeli olduğunu söyledi.

NİŞANLISINDAN ŞÜPHELENDİLER

Polis kısa bir süre de olsa Baruth'u olası bir şüpheli olarak gördü. Bir kişi ise Spannhake'nin bu ilişkiyi bitirmek istediğini iddia ederek genç kızın annesinin Baruth'un bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu söylediğini öne sürdü. Baruth hakkındaki tüm bu iddiaları reddetti ve yalan makinesine bağlı bir şekilde verdiği ifade ile ismini temize çıkardı.

Haberin Devamı

KORKUNÇ GERÇEK 8 YILIN ARDINDAN...

Zaman geçtikçe Spannhake'nin kaybolmasındaki gizem de git gide artıyordu. 1984 yılına gelene kadar genç kıza ne olduğunu kimse bilmiyordu. Ancak o tarihte Janice Hooker isimli bir kadın, polise giderek korkunç bir hikaye anlattı.

1984 yılının kasım ayında Janice Hooker polise giderek kocası Cameron Hooker'ı şikayet etti. Cameron ile tanıştığı zaman 16 yaşında olduğunu söyleyen Janice, bundan 2 sene sonra evlendiklerini anlattı. Ancak Cameron'ın bilinmeyen fantezileri ortaya çıkmaya başladı ve Janice bundan hiç hoşlanmamıştı. O zamanlar 18 yaşında genç bir kız olan Janice, eşine cinsel fantezilerini uygulayamasına itiraz etmeyecek birini bulursa bunu başkasıyla yapmasına izin verdi.

"TABUTTAN ÇIKARIP TECAVÜZ EDİYORDU"

Janice, hoşuna gitmese de buna göz yummaya karar vermişti ancak bu durum 1984 yılının ağustos ayında değişmeye başladı. Hooker çiftinin evinde Colleen Stan isimli bir tutsakları vardı. Stan'ı 1977 yılında yürüyüş yaparken kaçırmışlardı. Cameron, Stan'ı 7 yıldır günün 23 saati boyunca tabut gibi bir kutunun içerisinde tutuyordu. Bazı zamanlarda ise Stan'ı kutusundan çıkararak ona tecavüz edip türlü işkenceler yapıyordu.

Haberin Devamı

Janice, başlangıçta Cameron'a genç kızı kaçırması için yardım etse de daha sonra Stan'ın kaçmasına da yardım etti. Tutsak ettikleri kişiye yardım ettiğini kocasının öğrenmesinden korkan Janice, polise giderek kocasının ona ve çocuklarına zarar vereceğini söyledi.

7 yıllık tutsaklıktan kurtulan Stan ise şu ifadeleri kullandı:

Kaçış planımı gerçekleştirmek için hiç güvende hissetmedim. Ancak bir gün karısı gelip bana 'Buradan birlikte kaçmalıyız' dedi.

SES TELLERİNİ KESİP...

Cameron'ın elinden kurtulan bu iki kadın polise başka bir bilgi daha verdi. Stan, adamın evinde tuttuğu tek tutsak değildi. Janice'in polise anlattığına göre evde bir tutsak daha vardı ve bu 1976 yılından beri kayıp olan Marie Elizabeth Spannhake'ydi.

Janice, kocasının Spannhake'yi 31 Ocak 1976'da eve getirdiğini anlattı. Bu Spannhake'nin nişanlısı ile kavga ettikten sonra ortadan kaybolduğu tarihti. Cameron arabadayken, Spannhake'in kafasına hareket etmeyi veya görmeyi zorlaştıran özel yapılmış bir kutu bağladı. Paniklemiş genç kızı sakinleştirmek isteyen Janice ise ona Cameron'ın ona zarar vermeceği, her şeyin güzel olacağı yalanlarını söyledi.

Haberin Devamı

İlerleyen saatlerde eve ulaşan Hooker çifti, Spannhake'yi bodruma indirerek orada genç kızı sıkıca bağladılar. Ancak genç kız durmadan bağırıyordu. Bunun üzerine Cameron, genç kızın ses tellerini kesti.

"GİTMEME İZİN VERİRSENİZ..."

Konuşma yetisini kaybeden Spannhake, bir şekilde Cameron'ı ikna ederek kalem ve kağıt isteyerek şu cümleyi yazdı: Eğer gitmeme izin verirseniz size ne istersiniz veririm. Ancak Cameron'ın böyle bir niyeti yoktu. Janice'in polise anlattığına göre Cameron, Spannhake'i karnından bir pelet tabancasıyla iki kez vurdu ve boğarak öldürdü.

Ardından cesedi temizlemesi için kocasına yardım eden Janice, cesedi arabaya koyduklarını ve şehir dışına kadar gittiklerini anlattı. Genç kızın cesedini burada bulunan Lassen Volkanik Ulusal Parkı'na gömdüklerini anlatan Janice, Spannhake'nin ismini kimliğinde gördüğünü bu sebeple bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgilere rağmen Spannhake'nin cesedi hala bulunamadı ve resmi kayıtlarda bir cinayet kurbanı olarak değil, kayıp bir insan olarak bulunuyor.