Dünya Nükleer füzeyi uzaylılar vurdu! Askerler videoya da çekmiş

Nükleer füzeyi uzaylılar vurdu! Askerler videoya da çekmiş

Paylaş
Nükleer füzeyi uzaylılar vurdu! Askerler videoya da çekmiş

Eski ABD askerleri 60 yıl önce soğuk savaş döneminde California’dan test uçuşu için fırlatılan sahte savaş başlıklı nükleer füzenin bir UFO tarafından vurulduğunu öne sürdü. Askerler, olayı videoya çektiklerini ancak kayıtların sonradan ‘kaybolduğunu’ iddia etti.

Soğuk savaşın en etkili olduğu dönemlerde ABD Hava Kuvvetleri’nden Teğmen Bob Jacobs ve Binbaşı Florenze Mansmann 15 Eylül 1964’te bir nükleer füze denemesini kayıt altına almakla görevlendirilmişti. İddiaya göre; California’dan fırlatılan füze havada giderken disk şeklindeki bir UFO, yaklaşıp etrafında döndüğü sahte savaş başlığını 4 kez lazerle ateş ederek etkisiz hale getirdi. Jacobs ve Mansmann tüm olayı görüntüledi. Fakat iddialarına göre; 2 gün sonra sivil giyimli 2 CIA ajanı, görüntülere el koydu ve kendilerine gizlilik yemini ettirdi. Ve görüntüler ‘ortadan kayboldu’.

Haberin Devamı

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Gizlilik yeminine rağmen Jacobs 1982’de olayın üzerinden yeterince zaman geçtiğini düşünerek gördüklerini açıkladı. Ancak iddiaları reddedildi ve ölüm tehditleri aldı. Artık emekli olan Jacobs ve Mansmann’a ulaşan araştırmacı yazar Robert Hastings, askerlerin iddiasını UFO’lar hakkında teorilere yer verdiği kendi internet sitesine taşıdı. Hastings, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’un UFO’ları inceleyen Gelişmiş Havacılık ve Uzay Tehdit Tanımlama Programı’nın (AATIP) eski yöneticisi Luis Elizondo’nun videonun varlığını kabul ettiğini hatta videoyu gördüğünü belirtiyordu.

YASAYA RAĞMEN

Elizondo, Pentagon’un UFO meselelerini örtbas etmesini protesto etmek amacıyla AATIP yöneticiliğinden 2017’de istifa etmişti. Pentagon, istifasının ardından Elizondo’nun dosyalarını ve e-postalarını imha etti. Yasalara göre; Elizondo düzeyindeki bir yetkilinin tüm elektronik ve basılı dosyalarının süresiz olarak korunması gerekiyor. Dosyaların yasaya karşı gelinerek imha edilmesi, iddiaların doğru olma ihtimalini artırıyor. Hastings ayrıca olay sırasında kaydedilen bir dizi radar verisinin de füzenin yakınında bir hava cisminin olduğunu gösterdiğini iddia etti.

Haberin Devamı