Dünya Öğrenci kılığına girip liseye kaydoldu... Nedeni şaşkına çevirdi

Öğrenci kılığına girip liseye kaydoldu... Nedeni şaşkına çevirdi

Paylaş
Öğrenci kılığına girip liseye kaydoldu... Nedeni şaşkına çevirdi

29 yaşındaki Hyejeong Shin'in yaptığı sahtekarlık ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. Genç kadının davasını görülmeye devam ederken avukatlar tarafından yapılan savunma şaşkınlık yarattı.

Posta.com.tr |Boşanmanın ardından yalnız kalan ve borç içinde yüzmeye başlayan 29 yaşındaki Hyejeong Shin, tekrar ergenlik günlerine dönmek ve kendini 'güvende hissetmek' için doğum belgesinde yaşını küçülterek liseye kaydoldu. 

Haberin Devamı

Shin, belgede sahtecilik ve yargılanmayı engelemek gibi 5 yıllık hapis cezası gerektiren suçlardan yargılanıyor. Mahkemede Shin'in avukatları, genç k

adının tekrar liseye kaydolduğunu, çünkü kendini yalnız hissettiğini ve 'güvende hissettiği alana geri dönmek istediğini' aktardı. 

Duruşma öncesi belgelerde Shin'in avukatı Darren Gelber, gerçek hayatla başa çıkmaya çalışan yalnız ve üzgün bir kadın olduğunu belirtti. 

Güney Kore doğumlu olan Shin, 2010 yılında Amerika'ya taşındı. Massachusetts'teki yatılı okula kaydolmadan önce New York'taki Rutgers Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve Çince okudu. 

Son yıllarda evliliğinin çıkmaza girmesinin ardından Shin, kendini 20 bin dolarlık ev kirası borcu içinde buldu. Bu durum da genç kadının ruhsal sorunlar yaşamasına neden oldu. Doğum belgesindeki doğum tarihini değiştiren genç kadın, kendini ergen gibi göstererek New Brunswick lisesine kaydını yaptırdı. 

Haberin Devamı

TUHAFLIĞI İLK HAFTA BELLİ OLDU

Ancak okula gittiği ilk hafta gariplikler birbirini kovaladı. Öğretmenler, Shin'in yaşı hakkında şüphelenmeye başladı ve sınıf arkadaşları Shin'in insan kaçakçılığı işlerine bulaşmış olabileceğini düşünüyordu. 

Shin'in sahtekârlığı ortaya çıktıktan sonra bile liseden tanıştığı bazı öğrencilerle iletişimde kalmaya çalıştığı belirlendi. 

Öğrencilerin aileleri, Shin'in okul yönetimini nasıl kandırdığını, okulda nasıl dolaşıp derslere katılabildiğini ve rehber öğretmenlerle nasıl görüşebildiğinin araştırılmasını talep etti. 

New Brunswick'teki okulların müfettişi olan Aubrey A. Johnson yaptığı açıklamada sahte belgeleri kontrol etmek için sistemlerini geliştireceğini belirtti. 

Avukat Gelber New York Times'a yaptığı açıklamada "Ben psikolog değilim, ancak ailesinden ayrı olmak, farklı bir ülkede olmak ve hayatındaki birkaç başka stres kaynağı - onun alışılmadık şekilde davranmasına neden olmuş olabilir" dedi.

Hyejeong Shin'i soruşturan polis, genç kadının okula kayıt olmada herhangi bir kötü niyeti olduğuna dair kanıt bulamadığını söyledi. 

Gelber, sonuç ne olursa olsun, dava sonuçlandıktan sonra Shin'in Güney Kore'deki evine dönmeyi umduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dava 15 Mayıs'ta yeniden görülecek.