Dünya Önce çocukları sonra kadınları öldürdüler!

Önce çocukları sonra kadınları öldürdüler!

Paylaş
Önce çocukları sonra kadınları öldürdüler!

Müritlerini ölüm orucuna sevk ederek hayatlarını kaybetmelerine yol açan “açlık tarikatı” soruşturmasında toplu mezar arama çalışmalarında yeni cesetlere ulaşıldı. Ceset sayısı 201’e yükselirken gözaltına alınanların sayısı 26 oldu. Ortaya çıkan yeni detaylar ise dehşete düşürdü.

Posta.com.tr | Kenya’da "açlık tarikatı" soruşturmasında arama-kurtarma ve kazı çalışmaları devam ederken, can kaybı her geçen gün artıyor. Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Kenya’nın güneydoğusundaki Shakahola Ormanı'nda 22 kişinin daha cansız bedenine ulaşılarak toplam can kaybının 201’e yükseldiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Tarikatın olduğu Malindi kasabasında halen 610 kişinin kayıp olduğu tahmin ediliyor. Otopsilerde bazı çocukların da havasızlıktan öldüğü tespit edilmişti. 

Öte yandan tarikata dair ürkütücü bir detay ortaya çıktı. Tarikattaki bazı çocukların diri diri gömüldüğü, önce açlık orucu tutturulduğu ve ardından ölmelerinin beklendiği belirlendi. 

'CENNET' VAADİ

Uluslararası İyi Haber Kilisesi'nin lideri Paul Mackenzie, gözaltında. Taksi şoförlüğünden papaza dönüşen kişi, tarikat üyelerine kendilerini açlıktan öldürmenin, dünyanın sonunun geleceği 15 Nisan'dan önce cennete girmelerini sağlayacağını söyleyerek kandırmıştı.

Eski bir üye ve papaz yardımcısı olan Titus Katana, The Sunday Times'a verdiği röportajda kendilerine açlıktan ölmeleri söylenen ilk kişilerin çocuklar olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Haberin Devamı

5 gün aç ve susuz kulübelere kapatıldılar. Sonra onları battaniyelere sardılar ve hala nefes alanlarını bile gömdüler.

Bundan sonra sırada tarikattaki kadınlar, ardından papaz ve ailesi ile erkekler geliyordu.

'OĞLUM DOĞRUCA CENNETE GİTTİ'

Eski tarikat üyesi Stephen Mwiti'nin çocukları ve karısı Joan da kayıplar arasında. Mwiti, 45 yaşındaki karısının birkaç ay önce çocuklarla birlikte evden ayrıldığında hamile olduğunu ve ormanda bir erkek çocuk daha doğurduğunu söyleyerek "Bazı hayatta kalanlar bana karımın onu yalnızca bir gün emzirmesine izin verildiğini söylediler. Daha sonra gözlerini kapattılar, ağzına ve burnuna el konularak boğuldu. Herkes alkışladı ve kutladı. Hiç tanışmadığım oğlum doğruca cennete gitti" dedi.

Amerikalı Jim Jones, Kasım 1978'de Güney Amerika'nın Guyana kentinde 909 takipçisini ölüme götürmüştü. Kilifi'nin kıyı ilçesinde bulunan 800 dönümlük mülküne yayılmış düzinelerce toplu mezardan yüzlerce ceset çıkarılmıştı.