Dünya Polis babanın vahşeti kayıt altında! Otistik oğlunu böyle katletti

Polis babanın vahşeti kayıt altında! Otistik oğlunu böyle katletti

Paylaş
Polis babanın vahşeti kayıt altında! Otistik oğlunu böyle katletti

ABD'de acil durum hattını arayarak oğlunun yere düşüp kafasını vurduğunu ihbar eden polis memuru ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı. Cani babanın otistik oğullarına ettiği işkencenin kayıtları kan dondurdu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 2020 yılının Ocak ayında ABD'nin New York eyaletinde yaşayan eski polis memuru Michael Valva, bir ihbarda bulunmak için acil durum hattını aradı.

Haberin Devamı

Valva, oğlu Thomas'ın düştüğünü ne kafasını vurduğunu söyledi. Korkunç gerçek ise 8 yaşındaki Thomas'ın hayatını kaybetmesinin ardından ortaya çıktı.

KAN DONDURAN İHBARLA BAŞLADI

"Benim adım Michael. New York'ta görev yapan bir polisim. Oğlum... Nefes alıp almadığını bilmiyorum. Kalbinin durup durmadığını bilmiyorum. Otobüse doğru giderken yere düştü ve kafasını vurdu" ifadeleri ile durumu acil durum hattına anlattıktan sonra oğluna kalp masajı yapmaya başladığını söyledi.

43 yaşındaki eski polisin panik dolu sesiyle yaptığı ihbarın ardından yetkililer hemen olay yerine geldi. 8 yaşında bir otistik olan Thomas Valva'nın vücut ısısı 22 derecelerdeydi. Bu normalin neredeyse 14 derece altındaydı.

MÜDAHALE EDİLİRKEN DUYGUSUZ KALDI

Haberin Devamı

Hastaneye kaldırılan küçük çocuk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Thomas'a müdahale eden acil ekibinden biri, baba Valva'nın oğluna müdahale edilirken hiçbir duygu ve endişe göstermediğini anlatarak buna dikkat çekmişti.

Hem küçük çocuğun babası Michael Valva hem de o sırada oğullarıyla birlikte yaşayan eski nişanlısı Angela Polina tutuklandı.

İŞKENCESİ İLK KEZ DEĞİLMİŞ

Valva, duruşmada olanlardan pişmanlık duyduğunu ifade etti. "Kendimi zaten aşırı pişmanlık, kayıp ve keder dolu bir hayata mahkum ettim" ifadelerini kullanan cani baba, “Pişmanım ve utanıyorum, kalbim kırık ve kederliyim. Thomas'ı tüm kalbimle sevdim" dedi.

Küçük çocuğun kısa ömrü boyunca oğlunu hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Valva, "Davranışlarım oldukça ihmalkardı ve onu istismar ettim" dedi. Oğluna hak ettiği karşılıksız sevgi ve desteği vermek yerine onu 'feci' şekilde istismar ettiğini söyleyen Valva'nın 8 yaşındaki otistik oğlunu sık sık gece garajda uyumaya zorladığı ortaya çıktı.

KORKUNÇ SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

17 Ocak 2020'de evdeki bir güvenlik kamerasından alınan ses kaydına göre garajda uyumaya zorlanan Thomas, sabahın erken saatlerinde kendi üzerine idrarını yapmış ve dışkılamıştı. Babası Michael Valva, nişanlısı Pollina'ya çocuğa dışkıyı yedirmesini istedi.

Haberin Devamı

Ses kaydına göre pantolonunu kirlettiği için Thomas'a bağıran babasının küfürler ederek oğlunu azarladığı belirtildi. Kayda göre,Thomas'ı cezalandırmak isteyen babası, çoğun soyunmasını istedi daha sonra arka bahçeye götürdükten sonra soyarak üzerine soğuk su döktü.

TÜM GECE SOĞUĞA DAYANAMADI...

Thomas'ın hayatını kaybettiği gece dışarıdaki havanın -6 derece olduğu ve küçük çocuğun sabaha karşı hipotermi sebebiyle öldüğü belirlendi. Bu gelişmelerin ardından Thomas'ın ölümü bir cinayet vakası olarak değiştirildi.

Birlikte yaşadığı iki oğlunu da sık sık dövdüğü öne sürülen Valva'nın küçük çocukları aç bıraktığı da belirtilirken çocukların gittiği okuldaki öğretmenleri, her iki kardeşin okula zaman zaman yüzlerinde morluklarla geldiğini ve çoğu zaman yerde buldukları yiyecek kırıntılarını yediklerini söyledi.

YARGIÇI İKNA ETTİ AMA KURTULAMADI

Tanıklarla birlikte mahkemede karşısına çıkan bu suçlar karşısında büyük pişmanlık yaşadığını söyleyen Valva'nın samimiyeti, yargıcı etkilemişti. Ancak jüri üyeleri Valva'nın gerçekten bu kadar merhametli olmadığını söyleyerek onun cani bir katil olduğunu ve yaptıklarından pişmanlık duymadığını düşünüyordu.

Haberin Devamı

Bir jüri üyesi olan Scott Krusen, "Bence bu gözyaşlarının çoğu, hayatının geri kalanını hapiste geçireceğini bilmesiydi. Duruşmada hiçbir duygu göstermedi" ifadelerini kullandı. Birçok jüri üyesi de Krusen'in bu açıklamasını destekledi.

BABA HÜCREDE, SIRA ESKİ NİŞANLIDA

Valva, jüri üyelerinin kararı ile birlikte suçlu bulundu ve ikinci dereceden cinayet suçundan en az 25 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Valva'nın duruşması parmaklıklar arkasında bittikten sonra tüm gözler eski nişanlısı Angela Polina'nın 2023'ün Şubat ayında gerçekleştirilecek duruşmasına çevrildi.