Dünya Putin'e darbe iddiası

Putin'e darbe iddiası

Paylaş
Putin'e darbe iddiası

Cephedeki başarısızlıkların faturasının kendisine kesilmesinden korkan Putin, generallerini hedef tahtasına koymaya devam ederken başkentteki güvenlik önlemlerini artırıyor. Putin'e karşı gelen generallerin darbe hazırlığında olduğu iddiası ise ülkeyi karıştırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırı emrini verirken hızlı bir zafer amaçlıyordu. Birkaç günde büyük şehirler kuşatıldı fakat Rus ordusu ağır kayıp vererek ülkenin doğusuna doğru çekildi. Burada da tutunmakta zorlanan Rus güçlerinin Ukrayna’nın genelinde kontrolü kaybettiği önceki gün Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüdeki patlama ile tescillendi. Kabus görmeye başlayan Putin ise kendisine yönelik ülke içindeki hoşnutsuzluğu bertaraf etmenin yollarını arıyor.

Haberin Devamı

DARBE İDDİALARI

Nisanda Ukrayna’daki işgal güçlerinin başına getirilen General Alexander Dvornikov köprü saldırısının ardından görevden alındı. Onun yerine Sergey Surovikin getirildi. İngiliz medyasında; nükleer silahları kullanmayı düşünen Putin’e karşı generallerin darbe hazırlığında olduğu iddia edildi. Ukrayna istihbarat kaynaklarına dayandırılan haberlerde Putin’in kendisini korumak için elit askerlerden oluşan birlikleri başkent Moskova’ya çağırdığı ve bazı subayların tutuklandığı ileri sürüldü.

ORDUNUN BAŞINA ACIMASIZ GENERAL

 Rus lider Vladimir Putin, nisanda ordusunun Ukrayna’da geri çekilmek zorunda kalmasının yarattığı öfkeyi dizginleyebilmek için generallerini birer birer görevden almış, işgal kuvvetlerinin başına da General Alexander Dvornikov’u getirmişti. Suriye’deki katliamları ile ‘ünlenen’ Dvornikov ilk iş olarak tren istasyonları gibi sivillerin yoğun olduğu hedeflere saldırı emri vermişti.

Haberin Devamı

General Sergey Surovikin (Solda), General Dvornikov (sağda)

SİVİLLERE ATEŞ AÇMIŞTI

Kırım Köprüsü’ndeki saldırının yarattığı şokun bulutları dağılmadan Putin bu kez Dvornikov’u görevden aldı ve yerine General Sergey Surovikin’i getirdi. 90’lı yıllarda sivil protestocuların üzerine ateş açtığı ve yasadışı silah ticareti gibi nedenlerle hapis yatan Surovikin ordu içinde ‘acımasız’ lakabı ile biliniyor.