Dünya Rahibe 4 yıl sonra mezarından çıkarıldı! Görenler 'mucize' diyor

Rahibe 4 yıl sonra mezarından çıkarıldı! Görenler 'mucize' diyor

Paylaş
Rahibe 4 yıl sonra mezarından çıkarıldı! Görenler 'mucize' diyor

Missouri'de küçük kırsal bir kasaba olan Gower, şaşkınlık veren bir olaya tanıklık ediyor. Ölümünden 4 yıl sonra mezarından çıkarılan bir rahibenin bedeninde hiçbir çürüme belirtisinin olmaması, birçok kişi tarafından 'mucize' olarak adlandırılıyor. Ülkenin dört bir yanından inananlar, rahibeyi ziyaret etmek için küçük kasabaya akın ediyor.

Posta.com.tr | ABD'de Kansas City'nin kuzeyinde yer alan küçük kasabaya şu sıralar yüzlerce insan akın ediyor. İnsanlar, 'mucize' olarak adlandırılan bir rahibenin naaşını görebilmek için Gower'daki kiliseyi ziyarete gidiyor. 

Haberin Devamı

Rahibe Wilhelmina Lancaster, Meryem'in Benedictine Rahibeleri birliğini kurdu. Mayıs 2019'da 95 yaşında hayatını kaybetti. 

Geçtiğimiz perşembe günü Benedictine rahibeleri, geleneksel olarak gerçekleştirilen ritüeli yerine getirmek için kurucularının tabutunu açıp manastırın şapelindeki sunağın altına taşıdılar. 

Newsweek'e konuşan bir rahibe, "Mezarlık personeli bize, Rahibe Wilhelmina mumyalama yapılmadan basit bir tahta tabutun içine gömüldüğü için, sadece kemiklerinin kamış olabileceğini söyledi" dedi.

Ancak Rahibe Cecilia Snell tabuttaki bir çatlaktan içeri baktığında, tıpkı Rahibe Wilhelmina'yı gömdükleri günkü gibi sağlam ve çoraplı bir ayak gördüğünü söyledi. Ardından diğer rahibeler de tabutun içine fenerle bakarak aynı şeyi gördüler. 

Haberin Devamı

Rahibeler tabutu tamamen açıklarında Lancaster'ın bedeninde hiçbir çürüme belirtisinin olmadığını görünce hayretler içinde kaldılar. 

İsmini açıklamayan bir rahibe yaptığı açıklamada, tüm rahibelerin Rahibe Wilhelmina'nın ayaklarına dokunarak tamamen sağlam olduğunu belirttiğini söyledi. 

Rahibeler daha sonra Lancaster'ın bedenini kaldırdılar ve üzerindeki tozları temizlediler ve sunağa götürdüler. 
Roma Katolik Kilisesi, yüzyıllar boyunca birkaç yüz bozulmamış ceset vakasını belgeledi. Bedenlerin doğal çürümeden etkilenmemesinin kutsallığın bir işareti olduğuna inanılıyor. 

Lancaster'ın naaşı 29 Mayıs'a kadar Gower'daki şapelde sergilenecek ve ardından koruma için cam bir tabuta yerleştirilecek.