Dünya Robot atık bizi görüyor

Robot atık bizi görüyor

Paylaş
Robot atık bizi görüyor

Robotlar artık sadece garsonluk ve kurye hizmeti vermiyor. Masaj yapan, manikür yapan, muayene eden robotlar günlük hayata dahil oldu.

ABD’nin metropolü New York’ta robotlar, hizmet sektöründe hızla yaygınlaşıyor. Equinox kulübü üyeleri, artık masajlarını robotlara yaptırabilecek. Aexcape şirketinin geliştirdiği teknoloji, dünyanın ilk tam otomatik yapay zekalı masözü olarak hayata geçiriliyor. Robot masözden hizmet almak için bir uygulama indiriliyor. Yarım saatlik masaj 60 dolara yaptırılıyor. Müşterinin vücudunun haritası çıkarılıyor. 1.1 milyondan fazla üç boyutlu veri noktası oluşturuluyor. Cihaza bilgiler yükleniyor. Cihaz bu sayede iki robotik kolla masaj yapıyor. Bu kollar, bir insanın yapabileceğinin yarısı kadar sürede iki kat iş yaparak eşit basınç uyguluyor. Hareketleri insan dokunuşu hissi veriyor.

Haberin Devamı

BİR DÜĞMEYLE HİZMET

Rockefeller Center, Hudson Yards ve JFK Havaalanı’nda yapay zeka destekli robotlar 10 dakika içinde 10 dolara manikür yapıyor. Kullanıcılar istedikleri oje rengi kartuşunu cihaza yerleştiriyor. Gerisini robot manikürcü hallediyor. Dünyanın ilk yapay zekalı doktor ofisi hizmeti de yine New York’ta piyasaya sürülecek. Sağlık teknolojisi şirketi Forward’ın geliştirdiği Carepod adlı robot, hastaları diyabet, hipertansiyon, depresyon ve anksiyete ile ilgili konularda tarayabiliyor. Ayda 99 dolar karşılığında verilen bu sağlık hizmeti bu yıl başlayacak. Bu gelişmeler için Aescapre kurucusu Eric Litman, “Bugün, daha uzun yaşamaya dair büyük bir farkındalık var. Hayatımızın daha erken bir döneminden başlayarak kendimize bakarsak daha iyi ve daha uzun yaşama fırsatına sahibiz” dedi.

Haberin Devamı