Dünya Rus lider Putin'den önemli açıklamalar! Ukrayna'yı hedef aldı

Rus lider Putin'den önemli açıklamalar! Ukrayna'yı hedef aldı

Paylaş
Rus lider Putin'den önemli açıklamalar! Ukrayna'yı hedef aldı

Rusya-Ukrayna savaşının 1'inci yıl dönümüne günler kalmışken Federal Meclis'te konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki durumu ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün Kiev'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de sessizliğini bozarak Federal Meclis'te konuşma yaptı.

Haberin Devamı

İşte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarından satır başları;

Donbass'taki çatışmayı barışçıl bir şekilde çözmek için mümkün olan her şeyi yaptık. Ama arkamızdan Batılı politikacılar zaman oyunu oynadılar, cinayetlere göz yumdular.

Bütün bölgeler kaos içinde. Amerikalı uzmanlar, 2001'den sonra ABD'nin başlattığı savaşlar sonucunda 900 binden fazla insanın öldüğünü, 38 milyondan fazlasının mülteci konumuna düştüğünü söylüyor.

Ukrayna halkıyla savaş halinde değiliz. Onlar ülkelerini işgal eden, sanayisini yok eden ve servetini soyan Kiev rejiminin ve onun Batılı efendilerinin rehinesi haline geldi.

Batı, Ukrayna'ya 150 milyar dolarlık yardımda bulundu. 

Sahada Rusya'yı yenmek imkansızdır. Çatışmanın artmasının sorumluluğu tamamen Batılı elitlere ve Ukrayna halkının yabancı olduğu Kiev rejimine aittir.

Haberin Devamı

Uzun menzilli Batı füze sistemleri Ukrayna'ya ne kadar fazla gönderilirse, tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzaklaştırmak zorunda kalacağız.

Vladimir Putin: "Batı, saldırılarını sınırlarımızdan uzaklaştırmak zorunda kalacağız" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Batı, ne kadar fazla uzun menzilli silah gönderirse biz de bu saldırıları sınırlarımızdan uzaklaştırmak zorunda kalacağız" dedi.

'CİNİ ŞİŞEDEN ÇIKARDI'

'Batı cini şişeden çıkardı' diyen Putin, 'Burada insanların yaşadığı trajedi umurlarında değil. Kendilerini demokrasi kisvesi altında ifade etmeye çalışıp başka ülkelere etiketler yapıştırıyorlar' dedi.

Putin mağdurların artmasının sorumlusunun Kiev olduğunu öne sürdü ve 'Ukrayna'daki gidişatın sorumluluğu Batı elitlerine aittir' dedi.

Putin, Batı'yı Ukrayna'ya ek askeri yardım sağlamaması konusunda uyardı ve bu tür bir desteğin Moskova'dan askeri bir yanıt alacağını söyledi. Putin, 'Rusya'yı sahada yenmek imkansızdır' dedi. Rus lider sözlerine şöyle devam etti;

'Ukrayna’ya ne kadar uzun menzilli silah sevk edilirse tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzaklaştıracağız.'

SAVAŞ DEVAM EDECEK

Rus lider Moskova'nın Ukrayna'daki saldırısına 'sistematik olarak' devam etme sözü verdi.

Uluslararası ajanslar Putin'in konuşması sırasında yaşanan yoğunluk nedeniyle kamu yayıncısı Tüm Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Yayıncılık Şirketi'nin(VGTRK) web sitesinin çöktüğünü duyurdu.

Putin ayrıca Rusya'nın Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmasını (Yeni START) askıya alacağını duyurdu.

Haberin Devamı