Dünya Rusya, 14 Bulgar diplomatı sınır dışı etti

Rusya, 14 Bulgar diplomatı sınır dışı etti

Paylaş
Rusya, 14 Bulgar diplomatı sınır dışı etti

Rusya, Ukrayna'daki işgal nedeniyle Bulgaristan'daki diplomatlarının sınır dışı edilmesinin ardından misilleme yaptı. 14 Bulgar diplomatı Rusya'dan sınır dışı edildi.

AFP'nin haberine göre Rusya'dan yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın Rus diplomatik personelini sınır dışı etme kararına yanıt olarak 14 konsolosluk ve büyükelçilik personelinin sınır dışı edildiği belirtildi. Birçok Avrupa ülkesi, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya işgal başlatmasının ardından Rus diplomatları ülkesinden göndermiş, Rusya'da bu ülkelere aynı şekilde karşılık vermişti. 

Haberin Devamı

Haziran ayında Bulgaristan,  70 Rus diplomatik personeli sınır dışı ettiğini söyledi. Bu sayı, tek seferde yapılan en büyük sınır dışı kararıydı.

BAŞKONSOLOSLUK GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Sofya ayrıca Rusya'nın kuzey Bulgaristan'daki Ruse başkonsolosluğunun geçici olarak kapatıldığını da duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu gereksiz adımların sonuçlarının sorumluluğunun tamamen Bulgaristan hükümetine ait olduğunu vurgulamak isteriz. Bu tür eylemlerin sadece ülkelerimiz arasındaki geleneksel bağlara önemli zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda Rusya'ya zarar vermek için ortakların çıkarlarını feda etmeye hazır olan kolektif Batı'nın daha da bozulmasına tanıklık ettiğine inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bulgaristan'ın da bu duruma olan bağlılığının üzüntü verici olduğu ifadeler arasında.