Dünya Rusya-ABD gerginliğinde ‘yok ederiz’ tehdidi! Güvenlik uzmanından 'Karadeniz' uyarısı

Rusya-ABD gerginliğinde ‘yok ederiz’ tehdidi! Güvenlik uzmanından 'Karadeniz' uyarısı

Paylaş
Rusya-ABD gerginliğinde ‘yok ederiz’ tehdidi! Güvenlik uzmanından 'Karadeniz' uyarısı

Rusya ile Batı devletleri arasında sular gitgide ısınırken ABD'nin istihbarat teşkilatı olan CIA'in eski direktöründen tüm dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Kritik isim yaptığı açıklamada, Rusya'nın herhangi bir nükleer silah kullanması durumunda ABD'nin Ukrayna topraklarında bulunan tüm Rus asklerini silip süpürerek tüm Karadeniz filosunu batıracağını belirtti. Öte yandan buradan sızan radyasyonun Türkiye gibi NATO ülkelerini de etkileyebileceğini söyledi. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise olası bir saldırı durumunda Türkiye'nin tuzağa çekilmeye çalışılacağını belirtti.

Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş şubat ayından beri şiddetini artırarak devam ediyor. Eylül ayının başında Ukrayna'nın ilk defa savunma pozisyonundan karşı taarruza kalkmasının ardından Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi. Gerek duyarsa nükleer silah kullanmaktan çekinmediğini defalarca belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, blöf yapmadığını söyledi.

Haberin Devamı

RUSYA 4 BÖLGEYİ İLHAK ETTİ

Kısmi seferberliğin ardından savaşın çıkma sebepleri olarak gösterilen 4 bölgede (Donetsk, Herson, Luhansk, Zaporijya) referandum yapan Rusya, buraları kendi topraklarına kattığını duyurdu. Ukrayna ve Batı devletleri ise bu referandumu asla tanımadıklarını net bir şekilde dile getirdi.

Ukrayna ordusu, kendi ülkelerinde Rus askerlerinin işgali altında bulunan bölgeleri her geçen gün geri kazanırken, Rus lider Putin, Rusya topraklarına katılan 4 bölgeye yapılacak herhangi bir hamlenin kendi topraklarına yapılmış bir müdahale gibi görüneceğini söyleyerek gözdağı verdi.

CIA'İN ESKİ PATRONU: PUTİN BLÖF YAPMIYOR

Bölgedeki gerilim her geçen gün artarken ABD'nin İstihbarat teşkilatı olan CIA'nin eski direktörü David Petraeus'tan tüm dünyayı tedirgin eden bir açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

ABD merkezli ABC'ye konuşan Petraeus, Rusya ve Putin'in tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Putin'in çaresiz olduğunu dile getiren Petraeus, Rus liderin savaştaki başarısızlıklar dolayısıyla nükleer kullanmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

RUSYA'NIN GERİ ÇEKİLMESİ

Rusya'nın ilhak ettiği bölgelerden askerlerini çekmek zorunda kaldığını söyleyen CIA eski direktörü Petraeus, Liman şehrini örnek gösterdi. Putin bu bölgeleri ilhak etmekle kalmamasını ve Rusya'nın her zaman elinde olan topraklarmış gibi davranılacağını söylemesini hatırlatan Petraeus, bunun büyük bir nükleer tehdit olduğunu belirtti.

NÜKLEER SALDIRIDA TÜRKİYE ETKİLENİR

Petraeus, Ukrayna'nın bir NATO ülkesi olmamasına rağmen olası bir nükleer saldırı durumunda ABD ve NATO ülkelerinin karşılık vereceğini söyledi. Bölgede kullanılacak bir nükleer silahın radyasyon sızıntılarının NATO ülkelerine kadar ulaşabileceğini dile getiren Petraeus, bunun korkunç ve kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Petraeus'un kastettiği NATO ülkelerinden birisinin de Türkiye olma olasılığını yüksek olasılıkta. Petraeus, böyle bir durumun cevapsız bırakılmayacağını belirtti.

ORDUSU YOK EDİLİP, DONANMASI SON GEMİYE KADAR BATIRILACAK

"Sadece varsayımsal bir cevap veriyorum" diyen Petraeus, Rusya'nın nükleer saldırı yapmasının ardından ABD ve diğer NATO güçlerinin birlikte Ukrayna topraklarına girerek her Rus askerininin etkisiz hale getirileceğini belirtti. Petraeus, Rusya'nın Karadeniz'de bulunan filosunun da son gemiye kadar batırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

AĞAR: SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNİ MUMLA ARATIR

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Posta.com.tr'ye yaptığı açıklamalarda, günümüzde sürdürülen savaşın en kirli yüzünün nükleer olduğuna dikkat çekerek, dünyanın içinde bulunduğu durumun soğuk savaş dönemini bile mumla aratacak düzeyde bir gerginlik düzeyinde olduğunu söyledi.

Bunun en büyük nedenlerinden birinin de Rusya'nın aktif olarak sıcak bir savaş içinde olmasını belirten Ağar, Rusya ile ABD arasındaki savaş asimetrisini anlattı.

"RUSYA'NIN İTİBARI YERLE BİR OLUR"

Herhangi bir nükleer kullanma durumunda Rusya'nın kendisinden neredeyse 30 kat küçük ordusu bulunan Ukrayna'ya yenildiğini kabul etmesi anlamına geldiğini söyleyen Ağar, böyle bir durumda Rusya'nın itibarının tüm dünya gözünde yerle bir olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Öte yandan ABD'nin de böyle bir saldırıda bulunması durumunda Rusya'dan karşılık gelmesi halinde bizzat savaşın içine çekileceğine dikkat çeken Ağar, ABD için de bunun son çare olduğunu dile getirdi.

"ABD'NİN ALTIN ÇOCUĞU" DERİN AKLA HİZMET EDİYOR OLABİLİR

Abdullah Ağar'ın, "Irak ve Afganistan'ın altın çocuğu" dediği Petraeus'un ABD devletinden daha derin bir akla hizmet etme ihtimalinin olduğunu belirterek, Petraeus'un açıklamalarının ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları ile ters düştüğüne dikkat çekti.

"YUNANİSTAN VE ALMANYA ABD'NİN YENİ EYALETLERİ HALİNE GELDİ"

Dünyanın içinde bulunduğu durumu, ABD tarafından Rusya'ya karşı Ukrayna üzerinden sürdürülen jeopolitik bir savaş olarak nitelendiren Ağar, ABD'nin Türkiye'ye karşı hamlelerinin çok büyük bir hata olduğunu söyledi. Savaş döneminde Yunanistan ve Almanya'nın adeta ABD'nin 51 ve 52'nci eyaletleri olduğunu dile getiren Ağar, savaşın nükleer aşamaya geçmesi ile Türkiye'nin kötü etkileneceğini söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE TUZAĞA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILABİLİR

Ağar, Türkiye'nin Batı tarafından savaşın başında da olduğu gibi tuzaklara çekilerek oldu bittiye getirilmeye çalışılabileceğini belirtti. ABD ve Batı'nın kendisine Ukrayna gibi sahada askerlerini kullanabileceği bir fedai aradığını dile getiren Ağar, Türkiye'nin bu pozisyona zorlanmaya çalışıldığını belirtti.

Kuzey Akım boru hattına düzenlenen sabotajın savaşın ne kadar kirli olduğunun kanıtı olduğunu söyleyen Ağar, Putin'in Batı'ya karşı yaptığı nükleer tehditlerinin blöf olmadığını düşündüğünü belirtti.