Dünya Rusya'dan flaş ABD hamlesi! Korkutan açıklama: Meşru hedef olabilir

Rusya'dan flaş ABD hamlesi! Korkutan açıklama: Meşru hedef olabilir

Paylaş
Rusya'dan flaş ABD hamlesi! Korkutan açıklama: Meşru hedef olabilir

Rusya, dün gerçekleştirdiği nükleer tatbikatın ardından Batı ve Ukrayna'ya tehditlerini sürdürüyor. Rusya, bu kez ABD'yi hedef aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin ticari uydularının vurulmak için meşru hedefler olabileceği belirtildi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 9 aydır hız kesmeden devam ediyor. Toprak kayıplarını bir türlü durduramayan Rusya tarafı, Batı ve Ukrayna'ya sıkça nükleer tehditler yapmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer tehditleri Batı'da çoğu kişi tarafından blöf olarak görülse de bugün gerçekleştirilen denemeler nükleer savaşın ciddiyetini tekrar gözler önüne serdi. Rusya, ABD'yi nükleer tatbikat yapacağı şeklinde bilgilendirdikten sonra testlerine başladı.

"EKSİKSİZ OLARAK TAMAMLANDI"

Rus kaynaklarında yayınlanan habere göre, Rus lider Putin bugün gerçekleştirilen nükleer silah denemelerini yakından takip etti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun tatbikat sırasında Putin'e rapor verdiği, düşmanın muhtemel nükleer saldırılarına karşı daha büyük ölçekli nükleer saldırılara hazırlıklı olduklarını söylediği aktarıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Stratejik caydırıcı güçlerin eğitimi sırasında öngörülen görevler eksiksiz olarak tamamlandı, tüm füzeler belirlenen özellikleri teyit ederek hedeflerine ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

"ABD UYDULARI MEŞRU HEDEF OLABİLİR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme ve Silah Kontrol Dairesi Müdür Yardımcısı Konstantin Vorontsov, ABD ticari uydularına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD ticari uydularının Ukrayna'daki çatışmanın bir parçası olarak konuşlandırılması durumunda saldırı için meşru hedefler haline gelebileceğini belirten Vorontsov, "Ukrayna'daki gelişmeler sırasında ortaya çıkan son derece tehlikeli eğilime özellikle dikkat çekmek istiyorum. ABD ve müttefikleri tarafından ticari olanlar da dahil olmak üzere dış uzay sivil girişimlerin ve tesislerin, çatışmalarda kullanılmasını dikkatle takip ediyoruz. Sivil altyapılar bir misilleme saldırısı için meşru hedefler olabilir. Batı'nın eylemleri, sivil alan faaliyetlerinin istikrarını makul olmayan bir şekilde tehlikeye atıyor" dedi.

Vorontsov ayrıca Batılı ülkelerin bu faaliyetlerinin barışçıl uzay faaliyetlerine zarar verdiğini belirterek, "Batı'nın eylemleri sonucunda barışçıl uzay faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin yanı sıra başta gelişmekte olan ülkelerdeki insanların refahı ve sosyoekonomik süreçlerin sürdürülebilirliği gereksiz risklerle karşı karşıya kalmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı