Dünya Sahte 'prens'in cinayet planı

Sahte 'prens'in cinayet planı

Paylaş
Sahte 'prens'in cinayet planı

Paris Hilton’un eski iş ortağı Fereidoun Khalilian, film yapımcısı Juan Esco’yu öldürmesi için korumasına 20 bin dolar teklif etti. Yapımcı ile birlikte sahte bir ölüm sahnesi hazırlayan koruma, çektiği ‘olay yeri’ fotoğrafını göstererek parayı aldıktan sonra polise gitti. Kendini ‘Orta Doğu prensi’ olarak tanıtan Khalilian tutuklandı.

Fereidoun Khalilian (51), 2005'te sosyetik isim Paris Hilton ile birlikte ABD Florida'da Club Paris adlı gece kulübünü açmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet ailesinden olduğunu öne süren ve kendine 'Prens Fred' lakabını takan Khalilian, böylece ünlü yıldızlarla yan yana görüntülenerek adını duyurmaya çalışıyordu. Bu arada çeşitli yöntemlerle insanları dolandırıyordu. Hakkında pek çok soruşturma bulunan Khalilian hakkında eski çalışanı olan film yapımcısı Juan Esco bir belgesel çekmeye karar verdi.

Haberin Devamı

YAPIMCIYLA ANLAŞTI

Bu durumu öğrenen Khalilian, koruması Michael Sherwood’a Juan Esco’yu öldürmesi için Şubat 2022’de 20 bin dolar teklif etti. Teklifi kabul eden koruma, film yapımcısıyla anlaşarak sahte bir ölüm sahnesi hazırladı. Sonra da Esco’nun elleri arkadan bağlı kanlar içindeyken çekilmiş ‘sahte ölüm’ fotoğrafını 17 Mart’ta Khalilian’a götürdü. Fotoğrafa inanan Khalilian, korumaya parasını verdi. Koruma ile film yapımcısının polise başvurması üzerine Khalilian haziranda cinayete azmettirmekten tutuklandı. Dolandırıcı hakkında hazırlanan iddianame dün kabul edildi.