Dünya Seri katil Jeffrey Dahmer'ın gözlüklerine rekor fiyat

Seri katil Jeffrey Dahmer'ın gözlüklerine rekor fiyat

Paylaş
Seri katil Jeffrey Dahmer'ın gözlüklerine rekor fiyat

Dijital platformda yayınlanan dizisiyle yeniden gündeme gelen ABD’li seri katil Jeffrey Dahmer, 17 kişiyi korkunç bir şekilde katletmişti. Dahmer'ın hapishanedeyken kullandığı gözlükler, satışa çıkarıldı. İstenilen fiyat ise bir hayli yüklü...

Posta.com.tr | 70'li yıllarda işlemeye başladığı korkunç cinayetlerle bilinen ABD'li seri katil Jeffrey Dahmer, 17 kişiyi vahşi bir şekilde katletmişti. 1991 yılında yakalanana kadar kimsenin Dahmer'in karanlık yüzünden haberi yoktu. Dahmer'in yakalandığı zaman çekilen tüm fotoğraflarında görülen gözlük şimdi popüler kültürün bir parçası olma yolunda ilerliyor. 

Haberin Devamı

BABASINDAN ALDI

Kanadalı bir koleksiyoncu tarafından ele geçirilen Jeffrey Dahmer’ın hapishanede kullandığı gözlük, seri katilin şimdi yeniden gündeme gelmesiyle birlikte satışa çıkarıldı. Taylor James adlı koleksiyoncu, Jeffrey Dahmer 1994 yılında Wisconsin hapishanesinde dövülerek öldürüldükten sonra, katilin babasına ulaştı. Dahmer’ın babası Lionel'den seri katilin bazı eşyalarını aldı. Bunların içinde kullandığı gözlük, okuduğu incil ve küllerinin olduğu kavanoz da vardı. Dahmer ile ilgili geniş bir koleksiyona sahip olan James, ayrıca katilin 5’inci sınıfta çekilen okul fotoğrafını da saklıyor.

150 BİN DOLARA SATILIK

Dahmer koleksiyonuna ait olan gözlük, 150 bin dolara satışa çıkarıldı. Gözlüğün yanı sıra katilin incili 6 bin dolar, küllerinin olduğu vazo 250 bin dolar ve okul fotoğrafı 3 bin 500 dolara satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Gözlük, Dahmer 1991'de yakalandığında çekilen polis fotoğrafında görülebiliyor.

17 KİŞİYİ KATLETTİ

Jeffrey Dahmer, yakalanmadan önce çocuk ve erkeklerden oluşan 17 kişiye vahşice işkence etmiş ve öldürmüştü. Bazı kurbanlarının vücut parçalarını saklamış ve bazılarını da yemişti.

Dahmer’in korkunç cinayetleri şimdi dijital platformda dizi şeklinde yayınlanmaya başladı. James, dizinin koleksiyon parçalarının satışlarına yardım edeceğini umuyor.