Dünya Sert erkek devri bitti

Sert erkek devri bitti

Paylaş
Sert erkek devri bitti

Alfa olarak tabir edilen sert erkekler yeni nesli etkilemiyor. Z kuşağının radarına, ‘tarçınlı rulo, Golden Retriever, himbo ve kız suratlı’ erkekler giriyor.

‘Kötü çocuk’ olarak da bilinen sert mizaçlı erkeklerin miadı doldu. İlişki uzmanları, yeni kuşağın daha yumuşak huylu erkeklerden hoşlandığını açıkladı. Uzmanlar bunun nedenini, “Büyükannebüyükbabalarımız ve ebeveynlerimizin zamanında flört dünyası çok resmi bir meseleydi. Nesiller boyunca erkeklerin flört ve ev hayatında çok geleneksel bir rolü yerine getirmeleri beklenirdi.“

Haberin Devamı

“Evin geçim sağlayıcısı ve koruyucusu olarak hareket ederlerdi. Ancak günümüz kadınları erkeklerden hem fiziksel hem de duygusal olarak tamamen farklı beklentiler içerisinde. Baskın karakterde ve sert görünümlü alfa erkeklerinin tam tersi olan; yumuşak başlı, sevecen ve düşünceli erkekleri tanımlayan yeni erkek modelleri öne çıktı” diyerek açıklıyor. İşte yeni nesle göre ideal erkek arkadaş modelleri…

Babygirl

Yumuşak yüz hatları, sevimli bir kırılganlık havası içindeki erkeklere deniyor. Bu nedenle aktörler Jacob Elordi (26), Barry Keoghan (31) ve Timothee Chalamet (28), yeni kuşağın favori yıldızları arasında.

Himbo

Spor salonuna bağımlı, iyi ve kaslı görünmeye tutkun olan, son derece maskülen görüntüsünün aksine her zaman samimi ve arkadaş canlısı olan, farklı fikirlerini paylaşmaktan çekinmeyen, kıvrak zekalı olmasa da iyi niyetli ve eğlenceli erkek arkadaş modeline deniyor. Aktörler Channing Tatum (43), Dwayne Johnson (51) ve sporcu Travis Kelce (34) bu gruba giriyor.

Haberin Devamı

Tarçınlı rulo

Bu modeldeki gönül adamları ise yüksek kültüre sahip, etik işbirliklerine önem gösteren, zehirli masküliniteye karşı bilgeliği kullanan, güzel kıyafetlere tutkun, annelerini seven kişilerden oluşuyor. Şarkıcılar Frank Ocean (36), Harry Styles (30) ve aktör Paul Mescal (28), bu kategoriye giriyor.

Golden Retriever

Tıpkı Golden Retriever cinsi köpekler gibi eğlenceyi seven, sevecen, geçimi kolay, memnun etmeye hevesli, sıcak ve duygusal olarak ulaşılabilir olan erkek arkadaşlara deniyor. Temsilcileri arasında aktörler Ryan Reynolds (47), Sam Thompson (31) ve Tom Holland (27) var.