Dünya Sevgilisini öldürdü 1 yıl hapis yatıp çıktı!

Sevgilisini öldürdü 1 yıl hapis yatıp çıktı!

Paylaş
Sevgilisini öldürdü 1 yıl hapis yatıp çıktı!

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olan ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunduğu için geçen yıl cezaevine giren Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, kalan cezasını bugünden itibaren ev hapsinde geçirecek

Pistorius, 14 Şubat 2013'te meydana gelen olayın ardından tutuksuz yargılandığı ve tüm dünyada manşetlere taşınan duruşmalar sonucunda beş yıl hapis cezasına çarptırılarak, geçen yıl 21 Ekim'de hapse girmişti.

Haberin Devamı

Güney Afrika Cumhuriyeti Islah Gözetleme sözcüsü Manelisi Wolela, 28 yaşındaki ünlü atletin Pretoria'da bulunduğu hapishaneden salıverildiğini duyurdu.

Güney Afrika yasalarına göre, mahkumlar aldıkları hapis cezasının altıda biri kadar süreyi cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye ya da kefalet gibi bazı koşullar altında serbest bırakılabiliyor.

'HIRSIZ SANDIM' DEMİŞTİ

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" suçlu bulunmuştu. Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyo kapısından içeri ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.