Dünya Sevgilisini parçalara ayıran Rus profesörün mahkemedeki ifadeleri şaşkına çevirdi

Sevgilisini parçalara ayıran Rus profesörün mahkemedeki ifadeleri şaşkına çevirdi

Paylaş
Sevgilisini parçalara ayıran Rus profesörün mahkemedeki ifadeleri şaşkına çevirdi

2019 yılında 24 yaşındaki sevgilisini canice öldüren Napolyon hayranı Rus profesör şimdi parmaklıklar ardında. Rus profesörün katliamının detayları kan dondururken, mahkemedeki savunması şaşkına çevirdi.

Posta.com.tr | Rusya’nın St Petersburg kentinde acil yardım ekipleri 2019 yılında Moyka Nehri’nde yaşlı bir adamı boğulmak üzereyken kurtardı. Hastaneye kaldırılan adamın çantasından iki kesik el çıktı. Kurtarılan adam ülkenin 63 yaşındaki en ünlü tarih profesörü Oleg Sokolov’du. Sokolov, Rusya’nın en saygın okullarından St Petersburg Üniversitesi’nde Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart üzerine çalışmalarıyla tanınıyordu.

Haberin Devamı

Kesik eller, Sokolov’un birlikte yaşadığı öğrencisi Anastasia Yeshschenko’ya (24) ait çıktı. Anastasia’nın işkence gördükten sonra testereyle kesilmiş başı ve parçalanmış bedeni de profesörün evinde bulundu.

Şimdi 65 yaşında olan ve 12 yıllık hapis cezasına çarptırılan Sokolov, kurbanının anne ve babasına 'aklını kaybettiğini' söyledi. Sokolov, Anastasia'yı bir tartışma sırasında öldürdüğünü itiraf etti. Geçtiğimiz yıl mahkemede konuşan Sokolov, şu açıklamaları yapmıştı:

Derin ve içtenlikle özür diliyorum. Nasıl kanıtlayacağımı bilmiyorum. Görmüyor musunuz? Bu yaptığım şey benim için en büyük acı. Eğer mahkeme adilse neden bunu dikkate almıyor?

Temyiz isteyen Sokolov'un isteği kabul edilmedi. Cani profesör, şimdi hapiste cezasını çekiyor.  

Haberin Devamı

Öte yandan, profesörün yakınları, kendini Napolyon sanan Sokolov’un, son zamanlarda Anastasia’ya da Napolyon’un büyük aşkı İmparatoriçe ‘Josephine’in adıyla seslendiğini, kendisine de ‘Efendimiz’ diye hitap edilmesini istediğini söyledi.