Dünya Sudan'daki çatışmalarda Türk vatandaşının evine roket isabet etti! 2 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Sudan'daki çatışmalarda Türk vatandaşının evine roket isabet etti! 2 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Paylaş
Sudan'daki çatışmalarda Türk vatandaşının evine roket isabet etti! 2 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Sudan'da ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan silahlı çatışmalar can almaya devam ediyor. Evine roket isabet eden Türk vatandaşı Kubilay Dadük’ün 2 yaşındaki kızı Elin bebek yaşamını yitirdi.

Sudan ordusu ile ordunun isyancı ilan ettiği Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) üyeleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) mensupları arasında süren çatışmalarda Türk vatandaşı Kubilay Dadük'ün 2 yaşındaki kızı Elin hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

AB ELÇİSİNE SALDIRI

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Sudan’daki AB Büyükelçisi’nin konutunda saldırıya uğradığını söyledi.

Borrell saldırıya uğrayan bürokratının adını zikretmese de AB’nin Sudan’daki büyükelçisi İrlandalı diplomat Aidan O’Hara.

Josep Borrell saldırının nasıl gerçekleştiğine dair bir detay vermezken bir AB sözcüsü, büyükelçinin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Twitter’dan bir paylaşım yapan Borrell, “Diplomatik binaların ve görevlilerin korunması Sudanlı yetkililerin sorumluluğundadır. Bu olay Birleşmiş Milletler’in Viyana Konvansiyonu’nun bariz bir şekilde ihlalidir” dedi.

Sudan geçen haftadan bu yana ordu ile paramiliter güçler arasında çatışmalara sahne oluyor.

Haberin Devamı

AFP’ye konuşan AB Sözcüsü Nabila Massrali “Çalışanlarımızın güvenliği önceliğimiz” dedi ve saldırıya rağmen Sudan’ın başkenti Hartum’dan çekilme yönünde bir karar almadıklarını da ekledi.

Dublinli bir avukat olan O’Hara, 1986’da İrlanda Dışişleri Bakanlığı’nda başladığı diplomasi kariyerine sonraki yıllarda Avrupa Birliği’nde devam etti.

Sudan’daki görevinden önce AB Cibuti Büyükelçisi ve İrlanda Etiyopya ve Güney Sudan Büyükelçisi olarak görev yapmıştı. (Hürriyet, BBC Türkçe)