Dünya Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde İran'da peş peşe patlamalar! 103 kişi hayatını kaybetti

Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde İran'da peş peşe patlamalar! 103 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde İran'da peş peşe patlamalar! 103 kişi hayatını kaybetti

İran medyasında yer alan habere göre, ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında peş peşe iki patlama meydana geldi. Patlamalar sonucunda en az 103 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

3 Ocak 2020'de ABD tarafından Irak'ın başkenti Bağdat'ta uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde düzenlenen tören sırasında peş peşe iki patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Patlamalar, Süleymani'nin doğduğu ve cenazesinin defnedildiği şehir olan Kirman'da yaşandı.

"UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI"

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, ilk patlamanın Kasım Süleymani'nin mezarının yaklaşık 700 metre uzağında, ikincisinin ise yaklaşık bir kilometre uzakta meydana geldiğini bildirdi.

İlk patlama yerel saatle 15:04'de ikincisi, 13 dakika sonra gerçekleşti. İran'ın Tasnim ajansına konuşan kaynaklar ise patlamaların bomba yüklü valizler üzerinden uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi. 

İranlı kaynakların açıklamasında, "Mezarlığa giden yolda çok sayıda gaz kapsülü patladı. İlgili yetkililer durumu takip ediyor" ifadeleri kullanıldı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İran devlet televizyonu patlamalar sonucu ilk bilgilere göre en az 103 kişinin öldüğünü duyurdu yaralı sayısı ise en az 170. Yetkililer tarafından yapılan ayrı bir açıklamada bölgede en az 1300 kişinin olduğu bilgisi verildi.

Haberin Devamı

İran devlet televizyonu ayrıca saldırıyı bir 'terör' saldırısı olarak nitelendirdi. Sosyal medyada dolaşan bir video ise bölgede çok sayıda cesedin olduğunu gözler önüne serdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın Kirman eyaletinde yaşanan terör saldırıları nedeniyle bir başsağlığı mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleştirilen menfur terör saldırılarından derin üzüntü duyduk. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.