Dünya Talihsiz talihli! Lotoyu kazandı, 3 yıl sonra kuruşsuz kaldı

Talihsiz talihli! Lotoyu kazandı, 3 yıl sonra kuruşsuz kaldı

Paylaş
Talihsiz talihli! Lotoyu kazandı, 3 yıl sonra kuruşsuz kaldı

1998'de İskoçya'daki lotoda 3.5 milyon sterlinlik büyük ikramiyeyi kazandıktan sonra, parasını 40 lüks arabaya harcayan adamın 3 yıl sonra cebinde bir kuruş bile kalmadı. Talihsiz talihli, şimdi bir karavanda yaşıyor. İşte John Roberts'ın ilginç hikayesi...

Posta.com.tr | John Roberts, 1998 yılında henüz 30 yaşındayken 3.5 milyon sterlinlik büyük ikramiyeyi kazandı. 'İskoçya'nın en çok kazananı' lakabını alan Roberts, parasını pek de akıllıca kullanamayınca hazin sonla karşılaştı. Roberts'ın aşırı harcamaları öyle bir boyuta ulaşmıştı ki bunların içinde 40 bin sterlinlik otel masrafı da yer alıyordu. 

Haberin Devamı

John ve o dönemki eşi Linda, büyük ikramiyeyi aldıktan sonra Edinburgh'daki mütevazi evlerinden Blackpool'daki bir malikaneye taşındılar. Ancak John, tüm milyonlarını dolandırıcılara kaptırmadan önce çift boşandı. 

Eskiden güvenlik görevlisi olarak çalışan John, bir dizi tehlikeli anlaşmanın kurbanı oldu. 

John, yatırım yaptığını düşünerek bir bar satın aldı. Ancak tapuda adının bile geçmediğini sonradan öğrendi. John'un tutuklanması için çıkarılan iki tutuklama emrinin ardından polisle başı derde girdi. 

John'un birkaç trafik cezasını ödemediği ve Edinburgh Şerif Mahkemesi'ndeki iki soruşturma duruşmasına gelmediği iddia edildi.

VERGİLER, KİRALAR...

Edinburgh Belediye Meclisi, John'u kira borçları ve ödenmemiş vergiler nedeniyle de takibe aldı. 

Haberin Devamı

2004'te John, ITV'nin A Decade of Lottery Disasters programında yer aldı. Parayı kazandıktan sonra John, 40 adet lüks araba satın aldı. Ancak araçlarını yatırıma dönüştürmeyi başaramadı.

Büyük ikramiyeyi kazandıktan yalnızca 3 yıl sonra tüm servetini kaybeden John Roberts, şimdi Leeds şehrinde bir karacanda yaşamını sürdürüyor.