Dünya Tanınmamış zengin

Tanınmamış zengin

Paylaş
Tanınmamış zengin

Michael Platt (56), İngiltere’nin en zengini ama kimse onu tanımıyor. Londra’daki serbest yatırım fonu şirketi BlueCrest Capital Management’ın merkezinin bulunduğu binanın resepsiyon görevlisi bile kendisinden bihaber.

Ancak şirketin sahibi Michael Platt 14.3 milyar sterlinlik (578.2 milyar lira) servetiyle Forbes’un en zenginler listesinde ilk 200’de yer alıyor. Firmanın tek müşterisi; aynı zamanda şirketin de sahibi olan Michael Platt’ın servetinin sebebi de bu durum. Yani şirketin kasasına giren her para aslında Michael Platt’ın cebine giriyor.

Haberin Devamı

12 YAŞINDA ÖĞRENDİ

Reklamdan uzak duran Michael Platt son röportajını 10 yıldan uzun süre önce sponsor olduğu sanat sergisinin açılışı için vermişti. Buna rağmen adının duyulduğu birkaç istisna yaşandı. 2019’da ABD New York’ta bir taksinin arkasında servetiyle övünürken görüntülendi. Görüntülerde taksi şoförünün ne iş yaptığını sorması üzerine, “Ben finans dünyasının en çok kazanan insanıyım” yanıtını veriyordu. Ayrıca ‘Billions’ dizisinde kendisini canlandırdı. Londra’nın kenar mahallelerinde büyüyen Michael Platt, 12 yaşındayken hisse senedi yatırımcısı olan büyükannesinden finans işlemlerini öğrendi.

JET, YAT, MALİKANE

14 yaşında büyükannesinden doğum günü hediyesi olarak aldığı 500 sterlini bir gemicilik şirketine yatırarak kısa sürede 3 katına çıkardı. Finans haberlerini takip ederek tüm şirketlerin profilini çıkardı. Üniversite öğrencisiyken yeni özelleştirilen kamu hizmetlerine yatırım yaparak 30 bin sterlin kazandı ancak Ekim 1987’de hisseler düşünce parasının yarısını kaybetti. 2000’de BlueCrest Capital’i kurdu. Firma ilk yılında sermayesini 9’a katladı. Michael Platt’ın 20 milyon sterlinlik Bombardier Challenger özel jeti, 120 milyon sterline satışa çıkardığı 110 metrelik yatı, İngiltere Chelsea ve ABD New York’ta bir çift malikanesi ve özel sanat koleksiyonu var.

Haberin Devamı