Dünya 'Teksas tarihinin en ruh hastası mahkumu' için infaz günü belirlendi

'Teksas tarihinin en ruh hastası mahkumu' için infaz günü belirlendi

Paylaş
'Teksas tarihinin en ruh hastası mahkumu' için infaz günü belirlendi

ABD'nin Teksas eyaletinde Andre Thomas adlı tutuklu, 'Teksas tarihinin en ruh hastası mahkumu' olarak biliniyor. Bunun nedeni ise, korkunç suçları işlemeden iki gün önce halüsinasyon görmesi ve psikozdan mustarip olmasıydı. Thomas'ın kendine ve diğer insanlara yaptıkları ise adeta kan dondurdu.

Posta.com.tr | 2005 yılında inayetleri işlemeden iki gün önce hastanede birkaç kez intihar girişiminde bulunmasının ardında Andre Thomas'ın hastalığının teşhisi konuldu. Ancak tedavi göremeden hastaneden ayrılmasının ardından korkunç cinayetler vuku buldu.

Haberin Devamı

Kurbanları, ayrı yaşadığı karısı Laura Boren, oğulu Andrew ve Boren'in kızı Leyha'ydı. Cinayetlerin ardından yakalanan Andre Thomas, 'Teksas tarihindeki en ruh hastası mahkumlardan biri' olarak tarihe geçti.

Thomas, ailesini öldürdükten sonra kendini kalbinden bıçaklayarak öldürmeye çalıştı. Kanlı katliam yapmadan yalnızca iki gün öncesinde ise kendisine psikoz teşhisi konulmuş ve halüsinasyon görmekten mustarip olduğu açıklanmıştı.

O dönem 21 yaşında olan Thomas, cinayet işlediğini inkar etmiyor. Ancak avukatları Thomas'ın idam edilmek bir yana, mahkemeye çıkmaya bile zihinsel olarak uygun olmadığını öne sürüyor.

HER ŞEY 9 YAŞINDAYKEN BAŞLADI

Şimdi 28 yaşında olan Thomas'ın avukatlarına göre zanlı, 9 yaşındayken kafasında sesler duymaya başladı ve cinayetleri ise psikoz durumunun belgelendiği dönemin ortasında gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Thomas'ın ailesini öldürme nedeni, ailesinin din karşıtı ve kötü ruhu temsil etmesine inanması olarak açıklandı.
Cinayetlerin ardından kendini bıçaklayan Thomas, ölmeyince teslim oldu.

KENDİ GÖZLERİNİ OYDU

Hapiste yargılanmayı bekleyen Thomas, kendi gözlerini oydu. Durum böyle olunca mahkeme onu yargılanmaya uygun bulmadı ve akıl hastanesine yolladı. Sadece 47 gün sonra doktorlar Thomas'ın yargılanmaya hazır olduğunu açıkladı.

Jüri, onun uzun ruh sağlığı geçmişini görmezden geldi. Thomas'ın siyahi olması, öldürdüğü eşinin de beyaz olmasının ırkçı kararlara neden olduğu iddia ediliyor.

Thomas'ın avukatı Maurie Levin "Andre Thomas, Teksas tarihindeki en akıl hastası mahkumlardan biri. Derin hastalığı, her iki gözünü de çıkarmasına neden oldu ve bu durum onu infaz için yetersiz hale getirdi. Thomas son 13 yıldır Teksas'taki akıl hastası mahkumların kaldığı Wayne Scott'ta bulunuyor. Burada ona işitsel ve görsel halüsinasyonlarını hafifletmeyi başaran çok sayıda güçlü anti-psikotik ilaç verildi" dedi.

Thomas'ın 5 Nisan 2023'te idam edilmesi bekleniyor.