Dünya TikTok videosuna inandı, gözlerinden oldu! Yarım saat boyunca çıplak gözle baktı

TikTok videosuna inandı, gözlerinden oldu! Yarım saat boyunca çıplak gözle baktı

Paylaş
TikTok videosuna inandı, gözlerinden oldu! Yarım saat boyunca çıplak gözle baktı

İsrail’de yaşayan Rachel isimli kadın, sosyal medya platformu TikTok’ta gördüğü bir videonun ardından güneşe çıplak gözle bakmayı denedi. Yarım saat boyunca güneşe doğrudan bakan kadının gözlerinde kalıcı hasar oluştu.

İsrail’de yaşayan 25 yaşındaki Rachel, TikTok platformunda popüler olan bir videoyu izledi. Videoda güneşe doğrudan bakmanın vücuda enerji verdiğini ve ek sağlık faydaları sağladığını iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

Videoyu izleyenler, antik Mısırlıların bile güneşin bu gizli gücünü bildiğini ve dünya genelinde hükümetlerin bu bilgiyi neden saklamaya çalıştığı söyleniyordu.

Rachel, önerdiği gibi hareket etmeye karar verdi ve güneşe 30 dakika boyunca baktı.

SİYAH NOKTARLAR BELİRMEYE BAŞLADI

Rachel, güneşe doğrudan bakmaya başladıktan kısa bir süre sonra görme yetisinde belirgin bir azalma fark etti. Görme alanının merkezinde kalıcı bir siyah nokta belirmeye başladı. İlk başta bunun geçici bir durum olduğunu ve güneşle hiçbir bağlantısı olmadığını düşündü.

Aradan geçen bir haftanın ardından durumun hala devam etmesi üzerine hemen hastaneye başvurdu.

Rachel’a burada yapılan testlerin ardından göz retinasında hasar olduğunu teşhis edildi. Daha fazla test yapmak için optik koherens tomografi (OCT) adı verilen bir teknik kullanarak merkezi retinal yapının tüm katmanlarını haritalandırıldı.

Haberin Devamı

GERİ DÖNÜLMEZ HASAR OLUŞTU

Rachel’ın doktoru Göz Uzmanı Gilad Feinberg, genç kadının gözlerinin merkezi retinal bölgesinde lezyonlar oluştuğunu ve geri dönüşü olmayan hasarlar meydana geldiğini belirtti. Rachel'ın sağ ve sol görme alanları korunurken merkezi görme alanını kaybetti.

Rachel'ın başına gelen bu olay, TikTok fenomenlerinin takipçilerine verdikleri yanlış veya tehlikeli tavsiyelere dikkat çekti. TikTok gibi sosyal medya platformlarında paylaşılan içeriklerin doğruluğunu sorgulamak ve uzmanlardan doğrulama yapmak önemli. Göz doktorları, güneşe doğrudan bakmanın zararlı etkilerine karşı koruyucu önlemler almayı ve güneş gözlüğü kullanmayı önermekte.